Εκλογές στην Κεντροαριστερά -Στις 210.000 η συμμετοχή

Σύμφωνα με ενημέρωση μέχρι τις 19:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 200.000 πολίτες στην Ελλάδα και άλλοι 2.000 στο εξωτερικό. ενώ έως τις 17:00 είχαν προσέλθει στις κάλπες πάνω από 150.000 πολίτες. Εντονη κινητικότητα υπήρχε ως την τελευταία στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τον Ιούνιο του 2015, είχαν ψηφίσει περίπου 55.000 πολίτες.

Παράταση και στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες ζητήθηκε παράταση της διαδικασίας λόγω υψηλής συμμετοχής στην ψηφοφορία για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς.

 

Για μεγάλη πέραν των προσδοκιών συμμετοχή του κόσμου στις διαδικασίες εκλογής ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς έκανε λόγο μιλώντας στο iefimerida.gr ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, μιλώντας στο iefimerida.gr είπε πως η συμμετοχή στις 18:00 ήταν 170.000 ψηφοφόροι. «Είναι συγκινητική» μας είπε ο καθηγητής ο οποίος παράλληλα εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία παρατείνεται η ψηφοφορία, όπου χρειαστεί, λόγω του συνωστισμού, στα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλαδα. Υπενθυμίζεται ότι για την Αττική οι κάλπες έκλειναν στις 21:00 λόγω Μαραθωνίου και στην υπόλοιπη Ελλάδα στις 20:00.

Ο Ν. Αλιβιζάτος είπε στο iefimerida.gr ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 23:00 αντί για τις 22:30.

Το μήνυμα Αλιβιζάτου είναι ότι δεν θα κλείσουν οι κάλπες μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος ψηφοφόρος σε κάθε γωνιά της χώρας.

Θεοδωράκης: Μην σας τρομάζουν οι ουρές

το δικό του μήνυμα έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Μην σας τρομάζουν οι ουρές. Οσοι προσέλθουν στις κάλπες θα ψηφίσουν. Παράταση σε όσα εκλογικά κέντρα χρειαστεί» έγραψε στο twitter.

Ραγκούσης: Ιστορικών διαστάσεων αυτό που συνέβη απόψε

«Αυτό που συνέβη απόψε είναι ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός για τη χώρα, ένα γεγονός ιστορικών διαστάσεων για την προοδευτική παράταξη. Όλα ξεκίνησαν στις 2 Ιουλίου στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η πίστη στην ενότητα και η αποφασιστικότητα για τον στόχο είναι που μας οδήγησαν ως εδώ. Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναθέτουν στις πλάτες όλων μας – μηδενός εξαιρουμένου- οι χιλιάδες πολίτες οι οποίοι σήμερα ίδρυσαν τη νέα προοδευτική παράταξη. Είναι βαθιά και μεγάλη η προσωπική μου συγκίνηση».

Συμμετοχή ανά περιφέρεια

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή ανά Περιφέρεια όταν στις κάλπες είχαν προσέλθει περίπου 161.000 πολίτες ήταν η εξής:

 • Aττική: 57.000
 • K. Mακεδονία: 24.000
 • Kρήτη: 15.000
 • Δυτική Ελλάδα: 12.000
 • Θεσσαλία: 10.000
 • Πελοπόννησος: 9.000
 • Aν. Μακεδονία: 7.500
 • Στερεά Ελλάδα: 6.500
 • Ηπειρος: 6.200
 • N. Aιγαίο: 4.500
 • Δ. Μακεδονία: 4.200
 • Iόνιο: 3.000
 • B. Aιγαίο: 2.500

Θεοδωράκης: Μαζική προσέλευση 

«Λίγα λεπτά παραπάνω αναμονής αξίζουν για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα» έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο twitter.

Τσιόδρας: Περάσαμε τις 150.000

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις.

Από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας. Για την ιστορία: Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2017, ώρα 10.05…

Συγκινημένη από την συμμετοχή δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, με ανάρτηση στο Twitter:

Ενθουσιασμένος με την συμμετοχή και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς:

Στις κάλπες προσέφυγαν πολίτες κάθε ηλικίας. Από μικρά παιδάκια- που συνόδευαν βέβαια τους γονείς τους- έως ηλικιωμένοι. Οσο για την αναμονή, άλλοι έπιαναν την κουβέντα στην ουρά και άλλοι ξεχνιούνταν διαβάζοντας εφημερίδα.

a.gr