Πολεοδομική μελέτη – ανάσα για το Γάζι

Την σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής ενότητας Γαζίου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με αυτοχρηματοδότηση, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

 

Πρόκειται για την μελέτη βάση της οποίας γίνεται η εφαρμογή του σχεδίου πόλης του Γαζίου και καθορίζονται οι εισφορές των ιδιοκτητών οικοπέδων της ευρύτερης περιοχής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την άμεσή οικοδόμησή τους. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της μελέτης, μπορούν να προχωρήσουν οι απαραίτητες πολεοδομικές παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή, οι διανοίξεις δρόμων που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης (όπως για παράδειγμα της Λ. Ελ. Βενιζέλου), η δημιουργία των προβλεπόμενων κοινόχρηστων χώρων, κλπ, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι συνθήκες πολιτικής προστασίας και βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Γαζίου.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Πρόκειται για μια μελέτη που θα δώσει ανάσα στο σύνολο των ιδιοκτητών οικοπέδων της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου, θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας του Δήμου μας και να αναβαθμίσει την καθημερινότητα όλων των δημοτών μας. Μια μελέτη όχι απλά απαραίτητη, αλλά αναγκαία για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στο Γάζι, με πολλαπλά και πολύ σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους της πόλης μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Αντωνογιαννάκη, καθώς και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας για την πολύ καλή δουλειά και το αποτέλεσμα που κατάφεραν».