Συναντήσεις για τη βρετανική αγορά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, στους τομείς τροφίμων, τουρισμού, εκπαίδευσης, ακινήτων και άλλων υπηρεσιών, μετά την απόφαση για BREXIT, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση επιχειρηματιών του Ηρακλείου με  τους  εκπροσώπους της Βρετανικής Πρεσβείας και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Όπως επισήμανε η επικεφαλής της αποστολής, Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα κα Κate Smith, κύρια επιδίωξη είναι μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς δασμούς, η οποία θα παρέχει τη μέγιστη ελευθερία σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα της και αντίστροφα.

Στις νέες ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει το BREXIT για τις ελληνικές και βρετανικές εταιρείες αναφέρθηκε ο Διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Σωτήρης Λεοντάρης και η Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητήριου κα Άννα Καλλιάνη επισήμανε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα πιθανά προβλήματα και να ενισχυθούν οι συνεργασίες.

«Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προσφέρουμε στα μέλη μας έγκυρη ενημέρωση από τους πλέον ειδικούς για τη μετά  BREXIT εποχή»  τόνισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης και πρόσθεσε ότι η βρετανική αγορά είναι η 7η καλύτερη για τα ελληνικά προϊόντα, με τις ετήσιες  εμπορικές συναλλαγές να ξεπερνούν τα 2,2, δις ευρώ.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network – ενθαρρύνει την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και προσπαθεί, με όσα μέσα διαθέτει, να βοηθήσει τα μέλη του προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο Πρόεδρος του Τμήματος εξαγωγών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Γιώργος Μανουσάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου, το Δίκτυο Κρητικού Τυριού και οι επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί με το σήμα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ. Ακολούθησαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις των επιχειρηματιών με τα μέλη της βρετανικής αποστολής  και συζητήθηκαν επιμέρους θέματα.