Επέλαση «Δαιδάλου» στην Κρήτη

Κατολισθήσεις που καθιστούν δυσχερή και σε πολλά σημεία επικίνδυνη την κυκλοφορία στο Εθνικό Δίκτυο επί του Βόρειου Οδικού Άξονα, είναι μερικά από τα προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει από τα ξημερώματα το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης.

Επί ποδός βρίσκονται οι Δήμοι, η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία, ενώ παράλληλα συστήνουν προσοχή προς όλους όσους διέρχονται τον ΒΟΑΚ.

Στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής, από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο, έχουν πέσει βράχια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, η οποία ξεκίνησε και πάλι πριν από μισή ώρα.

Η ένταση της βροχής είναι τόσο μεγάλη που το τελευταίο 24ωρο έχει δημιουργήσει προβλήματα και σε αγροτικούς δρόμους, κυρίως της δυτικής Κρήτης.

Από την πλευρά του Λασιθίου, ανατολικά της Κρήτης, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική, καθώς η κακοκαιρία έχει πλήξει τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Ωστόσο, στα ορεινά του νομού Ρεθύμνου, στις περιοχές Ανώγεια και Μυλοπόταμο, η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς η βροχόπτωση ήταν ελάχιστη τα τελευταία δύο 24ωρα.

Πάντως, μετά και από προειδοποιήσεις της ΕΜΥ όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης είναι σε επιφυλακή.