Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με την Βρετανίδα Πρέσβη στην Ελλάδα

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, ιστορία, πολιτισμός, παράδοση, φιλοξενία, περιβάλλον, τουρισμός, τα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα, και οι δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με την Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Η Βρετανίδα πρέσβης επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης όπου ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της συνάντησης με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και της υποπρόξενου της Μ. Βρετανίας στη Κρήτη Κλαίρ Φραγκάκη, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο πλαίσιο ανάπτυξης της Κρήτης με τη συνέργια-συνεργασία του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού, των εκπαιδευτικών-ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού, την «έξυπνη εξειδίκευση», το πολιτισμό, και το περιβάλλον.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα τα Κρητικά προϊόντα που παράγονται με ποιοτικές προδιαγραφές και ταυτότητα προέλευσης (brand name «ΚΡΗΤΗ») επισημαίνοντας ότι η Κρήτη προσφέρεται για επενδύσεις, είναι ασφαλής προορισμός ενώ επιχειρείται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, που θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη.

Η Βρετανίδα πρέσβης από την πλευρά της ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για την υποδοχή-φιλοξενία αναφέρθηκε στις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και την μεγάλη προτίμηση που δείχνουν οι συμπατριώτες της για τουρισμό στο νησί μας. Παράλληλα ανέφερε ότι μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω η οικονομική συνεργασία και με την Κρήτη ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις προσφερόμενες ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες, την Κρητική κουζίνα, το περιβάλλον, και την σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά του νησιού.