Ν.Δ.: 43 χρόνια ενεργού παρουσίας και προσφοράς στον τόπο-άρθρο του Καλλέργου Βουλγαράκη,προέδρου ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Ν.Δ.: 43 χρόνια ενεργού παρουσίας και προσφοράς στον τόπο

 

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη». Αυτά ανέφερε η ιδρυτική διακήρυξη του Kόμματός μας, την οποία παρουσίασε  πριν από 43 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 

Η παράταξή μας ταυτίστηκε με στρατηγικές επιλογές της πατρίδας. Ο  Κωνσταντίνος Καραμανλήςπέτυχε την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία τις πρώτες εκείνες στιγμές της μεταπολίτευσης και θεμελίωσε την πιο σταθερή και εύρυθμη δημοκρατία που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Διορατικός άνθρωπος, με έντονο πολιτικό αισθητήριο υπήρξε υπέρμαχος της Ευρώπης και κατάφερε να εισαγάγει τη χώρα μας  βαθιά στο κέντρο, στην καρδιά της Ευρώπης, κάμπτοντας τις αντιθέσεις ισχυρότατων ηγετών.

 

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να ενώσει και να εκφράσει όλους τους Έλληνες. Κατάφερε να εισαγάγει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή, να εκσυγχρονίσει τη χώρα πάντα, όμως, με σεβασμό στην παράδοση και  την παρακαταθήκη των προηγούμενων γενιών.

Κατάφερε να υπερκεράσει τα πάθη τουφανατισμού, να επουλώσει τις πληγές του διχασμού, να σιγάσει τις Σειρήνες του λαϊκισμού.

 

Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι οι ηγέτες της παράταξής μας, μαζί με τους πολίτες οικοδομήσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κι εδραίωσαν την πεποίθηση πως η πολιτική πρέπει να τίθεται στην υπηρεσία των πολλών και όχι των λίγων, των… ημετέρων.

 

Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα 43 χρόνια της ενεργού παρουσίας και προσφοράς στον τόπο, είχε κι έχει ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν την πορεία της που ταυτίστηκε με την υπευθυνότητα, την ακεραιότητα και τον σεβασμό στον πολίτη.

 

Σήμερα, οι αξίες μας είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Η Νέα Δημοκρατία προχωρά, αλλάζει, ανανεώνεται. Εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της και προσαρμόζεται στην εποχή της, όπως οφείλει να κάνει κάθε ζωντανός πολιτικός οργανισμός.

 

Η Νέα Δημοκρατία του σήμερα και ο πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνουν μήνυμα ενότητας προςόλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών καταβολών. Μήνυμα συμπόρευσης και συστράτευσης κατά της πόλωσης και της διαίρεσης.

 

Σήμερα, 43 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας φωτίζει ακόμα το δρόμο μας. Προχωράμε μπροστά για να γράψουμε ξανά όλοι οι Έλληνες μαζί τη δική μας ιστορία.