Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με αφορμή τα 43 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας:

 

«Η ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει 43 χρόνια ενεργούς παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Η πορεία της Νέας Δημοκρατίας από την ίδρυσή της είναι συνυφασμένη με την ενότητα και την πρόοδο, τη λογική και την υπευθυνότητα, το όραμα και τις μεγάλες αποφάσεις που εδραίωσαν τη δημοκρατία, διαμόρφωσαν και υλοποίησαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η παράταξή μας ανέκαθεν υπήρξε ένας πρωτοποριακός φορέας πολιτικής που έδωσε μάχες και κατάφερε να εγγυηθεί την θεσμική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την εθνική συμφιλίωση.

Είναι η παράταξη που υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αποκατέστησε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και θεμελίωσε την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία. Η κληρονομιά που μας κληροδότησε, καθώς και το πλαίσιο των αρχών, των ιδεών και των θέσεων της ΝΔ, όπως αυτό καταγράφεται στην Ιδρυτική Διακήρυξή της παραμένουν επίκαιρα και ισχυρά.

Τιμώντας την πολύτιμη αυτή παρακαταθήκη συνεχίζουμε με θέρμη και σθένος τον αγώνα κατά του φανατισμού, της διαίρεσης και του άκρατου λαϊκισμού.

Σήμερα, η παράταξή μας ανοίγει μια νέα σελίδα. Με διαφάνεια και αξιοκρατία, με συνέπεια και αξιοπιστία, ενώνει όλους τους Έλληνες και εκφράζει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων.

Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ προτάσσει τη «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες διαμορφώνοντας τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ανάταξης της οικονομίας, λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, αναγέννησης των κοινωνικών προσδοκιών και διαμόρφωσης της νέας Ελλάδας της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».