2ος Αγώνας γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου μαστού

Οκτώβριος: μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια υπόθεση που αφορά όλες τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές. Ας προσπαθήσουμε ν’ ανατρέψουμε τα στατιστικά στοιχεία.

Ο μήνας Οκτώβριος, έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους». Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού, «Άλμα Ζωής» υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας, εντοπίζονται περίπου 4,500 νέα περιστατικά.

Αγώνας αφιερωμένος στην γυναίκα με την συμμετοχή στον αγώνα τρέξιμο και πεζοπορίας 4χλμ. Μόνο από γυναίκες (αγώνας γυναικών που γίνεται για πρώτη φορά στην Κρήτη).

Ο αγώνας αυτός δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα και συμβολικά θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες γυναίκες;& τα τρία πρώτα κορίτσια της γενικής κατάταξης.

Στον αγώνα αυτό θα υπάρχει συνδρομή 3 ευρώ για κορίτσια-γυναίκες ως 18 ετών και από 18 ετών και άνω 5 ευρώ (τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου Ευ Ζω με τον Καρκίνο).

Διοργανωτές: Σύλλογοι Ευ ζω με τον Καρκίνο γυναικών Ηρακλείου – Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού- Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ώρα συνάντησης -εγγραφές: 09:00 έξω από το φρούριο Κούλες

Ώρα εκκίνησης αγώνα: 10:00

Αγώνισμα: 4.600 μέτρα στην διαδρομή: Λιμενοβραχίωνας Ηρακλείου (Κούλες)

Έπαθλα: θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες γυναίκες;& τα τρία πρώτα κορίτσια της γενικής κατάταξης με αναμνηστικό μετάλλιο

Αναμνηστικά διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες σε τρέξιμο κ περπάτημα

Για πληροφορίες τηλ: 6972016000 –2810344774 Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης)