3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου: Οι μουσικές της Μεσογείου από τους MD’sQuartetστο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

 

Το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», συνεχίζεται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»,  με συναυλία αφιερωμένη στις μουσικές της Μεσογείου από τους MD’sQuartet.

 

 

Τετάρτη, 13/9/2017, Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις, 20:30 μ.μ. 

«MediterraneanMeetings»

 

Ακουστικές Παραδοσιακές και αυθεντικές μελωδίες της Μεσογείου, με αφιέρωμα στο Ιταλικό και στο Κρητικό ρεπερτόριο.

 

Και πάλι η Μεσόγειος, που εύστοχα έλαβε αυτήν την ονομασία, αφού περίκλειστη από τρείς ηπείρους αποτελεί επί αιώνες έναν θαλάσσιο πολυταξιδεμένο δρόμο. Κλίμα και μορφολογία εδάφους περίπου ίδια, από τις ακτές της Προβηγκίας, έως τα βόρεια της Αφρικανικής ηπείρου και από το Γιβραλτάρ, έως τις ακτές της Μικρασίας. Ελιά και αμπέλι, απέραντο γαλάζιο, δίχτυα ψαράδων και κρασί, λαοί με διαφορετικό ταμπεραμέντο –Μεσογειακό το αποκαλούν οι βόρειοι. Και μουσική με λύρες και λαούτα, σάζι, κρουστά και μαντολίνα, με κιθάρες, μα και χοροί κυκλικοί, περιστρεφόμενοι, πυρρίχιοι, ταραντέλες, φλαμέγκο. Όλα έχουν προκύψει μέσα από υπόγειες διαδρομές που καλά κρατούν, από την προϊστορία μέχρι σήμερα και αποτελούν τις γέφυρες  ανάμεσα σε κουλτούρες και λαούς.

Αυθεντικές παραδοσιακές μελωδίες, με επίκεντρο την Κρήτη και την Ιταλία, από MD’sQuartet, με τον MassimoDevitor, τον FrancescoZanin, τον GiulioScaramella και τον GianAndreaGarancini. Παράλληλα, ιταλικά και αγγλικά τραγούδια άλλων εποχών, αλλά και σύγχρονα ελληνικά, φτιάχνουν ένα ψηφιδωτό πρωτότυπο και ευχάριστο.