Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη «Θα λειτουργήσει ποτέ το 10ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου;»

 

Στην απαράδεκτη καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρώσει τη διαδικασία για να στεγαστεί στο νέο του κτίριο το 10ο Νηπιαγωγείου Ηρακλείου που ακόμα λειτουργεί σε κοντέινερ,αναφέρεταιο Γραμματέας ΠΕ – ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. μεκοινοβουλευτική του παρέμβασηπρος τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Με κληροδότημα της, η Μαρία Λεμπιδάκη παραχώρησε προς την πρώην Νομαρχία Ηρακλείου, οικόπεδο επί της οδού Μελιδονίου, προκειμένου να στεγαστεί το 10ο Νηπιαγωγείου Ηρακλείου.

 

Το νέο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα σχολικά έργα του Ηρακλείου έπρεπε να παραδοθεί από πέρσι το Σεπτέμβριο αλλά ο Δήμος Ηρακλείου έχει προφανώς άλλες προτεραιότητες. Έτσι, δεν φρόντισε να προβεί εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σχολείο.

 

 Η πρωτοφανής  ολιγωρία της δημοτικής Αρχής έχει ως αποτέλεσμα το σχολείο, ενώ έπρεπε να έχει παραδοθεί πριν δύο χρόνια, να είναι εντελώς άδειο αφού δεν έχει ούτε έπιπλα, ούτε ηλεκτρικές συσκευές ούτε παιχνίδια, ενώ ο Δήμος θυμήθηκε να κάνει το διαγωνισμό για την προμήθεια των υλικών και του σχετικού εξοπλισμού στις 28 Σεπτεμβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα νήπια θα κάνουν μάθημα για άλλη μια χρονιά μέσα σε λυόμενα κοντέινερ αντί στο νέο τους σχολείο, με όποιες αρνητικές επιπτώσεις έχει αυτό στην εκπαίδευση των μαθητών, καθώς και στην ασφάλειά τους.»

 

Η παρέμβαση συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «… η εκπαίδευση των μαθητών και η παροχή σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων που να λειτουργούν αποτελεσματικά και να είναι ασφαλή για τα παιδιά αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας»

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθεται το ακόλουθο ερώτημα:

«Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου το σχολείο να λειτουργήσει πλήρως το συντομότερο;»