Αυγενάκης στο ρ/σ Alpha989: «Ο Ελληνικός λαός να κρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι από αυτά που υπόσχεται, αλλά από αυτά που πράττει»

Το ηχητικό της συνέντευξης: https://goo.gl/h9htrb

«Παρακαλούμε ο Ελληνικός λαός να κρίνει το ΣΥΡΙΖΑ, όχι από αυτά που υπόσχεται, αλλά από αυτά που πράττει! Να κρίνει την Κυβέρνηση όχι μόνο στο τι δεσμεύεται, αλλά κυρίως στο τι έχει ψηφίσει, τι έχει φέρει με τις πολιτικές του στις πλάτες των Ελλήνων», δήλωσε σε συνέντευξή τουστο ρ/σAlpha989 και τον δημοσιογράφο κ.Χάρη Ντιγριντάκη,ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείουκ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και επισκέψεων στελεχών του κόμματος της Ν.Δ. σε νομούς της Β. Ελλάδος ενόψει της ΔΕΘ: «Το τριήμερο που μας πέρασε (8-9-10 Σεπτεμβρίου), την ώρα που ο κ. Τσίπρας μιλούσε στη Θεσσαλονίκη φυλασσόμενος από 4-5.000 αστυνομικούς, ηΝ.Δ. με κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές, μέλη της Π.Ε. και τοπικά στελέχη πραγματοποιήσαμε 17 εκδηλώσεις στους 14 νομούς της Β. Ελλάδος και ακολουθεί αυτή τη βδομάδα το πρόγραμμα εκδηλώσεων και επισκέψεων στη Θεσσαλονίκη».

Στην ερώτηση του κ. Ντιγριντάκη, εάν το πρόγραμμα επισκέψεων περιλάμβανε και τη Χαλκιδική δεδομένης της σημερινής ανακοίνωσης της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ότι θα αποχωρήσει, ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Βεβαίως και πήγαμε και στη Χαλκιδική. Να σας θυμίσω δε, ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα (04-09-2017) ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με όλους τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα της Β. Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, είχε ξεχωριστή συνάντηση με τους εκπροσώπους και των 4 σωματείων των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός.

Υπάρχει έντονη ανησυχία των εργαζομένων για κλείσιμο της εταιρείας και ανεργία. Η απόφαση της εταιρείας είναι εξαιρετικά αρνητική για τη χώρα. Οι εργαζόμενοι αυτοί, δεν είναι εφοπλιστές ή επιχειρηματίες, με τους οποίους έχει ιδεοληπτικό πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εργάτες, κάποιοι 2ης ή 3ης γενιάς που εργάζονται κάτω από τη γη. Τα ορυχεία δεν ξεκίνησαν σήμερα, η Β. Χαλκιδική έχει ορυχεία χρόνια τώρα. Αυτούς τους εργαζόμενους, μέχρι προχθές, δεν τους είχε δει κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ, η ιδεοληψία του οποίου τους οδηγεί στην ανεργία».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Ν. Καρανίκα,ο Γραμματέας της Ν.Δ. δήλωσε: «Είναι τραγικός. Βέβαια, οι Καρανίκας, Πολλάκης, κλπ είναι οι γνήσιοι εκφραστές των πιστεύω του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί αν παρουσιάσει την εικόνα του μεταρρυθμιστή, αλλά είναι ντροπή να μιλά για επενδύσεις ο Πρωθυπουργός των καταληψιών, … ο σύγχρονος Πινόκιο.

Ο κ. Τσίπρας έχασε δυο χρόνια και 26 δις ανάπτυξης που αναλογούν σε 6.300 ευρώ,κατά μέσο όρο, για κάθε νοικοκυριό μέχρι το τέλος του 2017, και έχει το θράσος να θριαμβολογεί. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για επενδύσεις. Φτάνει πλέον ο τσαρλατανισμός, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός».

Σε ερώτηση του κ. Ντιγριντάκη για τις καταγγελίες της Κυβέρνησης ότι η ΝΔ ενθάρρυνε τη σημερινή αντίδραση της Ελληνικός Χρυσός, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε: «Μικροκομματικά παιχνιδάκια από αριστερούληδες. Αυτά τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρά. Αυτή τη στιγμή οδηγούνται στην ανεργία 2,500 εργαζόμενοι. Τι θα γίνει; Θα τους προσλάβει στο Δημόσιο; Έτσι αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη; Μπορεί να μας πουν μια μεγάλη επένδυση που έγινε επί Κυβερνήσεων Τσίπρα; Ακόμη και η επένδυση της PhilipNorris, για την οποία πανηγύριζε προχθές ο Πρωθυπουργός,ήρθε επί Ν.Δ..

Η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένη στρατηγική και δέσμευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αυριανός Πρωθυπουργός της χώρας, θα το ανακοινώσει και επίσημα στην ομιλία του το Σάββατο, δεσμεύεται ότι η Ν.Δ. συντάσσεται, ενισχύει και εμπιστεύεται το επιχειρείν. Είμαστε και με τους εργοδότες και με τους εργαζόμενους. Αυτές οι δύο ομάδες συνυπάρχουν. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει σε παρακμή, πρέπει να φύγει από τη μετριότητα.

Θα δώσουμε μάχη για να απαλλαγούμε από τα κακώς κείμενα που εμποδίζουν το επιχειρείν. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που παλεύουν και δεν έχουν κλείσει ή φύγει. Τους νέους επαγγελματίες που αγωνίζονται και το 80-85% είναι φόροι.

Οι Έλληνες αξίζουμε πολύ καλύτερα. Γι΄ αυτό θα δώσουμε τη μάχη».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Γραμματέας του Κόμματος είπε:«Δεν αξίζουν οι Έλληνες άλλα ψέματα, άλλη κοροϊδία. Χρειάζονται έργα, χρειάζεται σκληρή δουλειά.  Χρειάζεται πολιτική αλλαγή, όχι αλλαγή προσωπείου.

Δεν θέλουμε ο Ελληνικός λαός να κρίνει το ΣΥΡΙΖΑ από αυτά που υπόσχεται, αλλά από αυτά που πράττει! Να μην δίνει προσοχή στο τι δεσμεύεται, αλλά στο τι έχει ψηφίσει, τι έχει φέρει με τις πολιτικές του στις πλάτες των Ελλήνων. Να μην δίνει σημασία στο θεατρινίστικο σόου, αλλά στο τι κάνει στην πραγματικότητα».