Ανοικτό για κάθε βοήθεια-υποστήριξη το “Σπίτι της Γυναίκας”

Ανοιχτό σε κάθε γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας, τόπου διαμονής ή καταγωγής, που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες με τη σχέση της στην καθημερινότητά της και χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη, είναι το Συμβουλευτικό Κέντρο “Το Σπίτι της Γυναίκας”, του οποίου την έναρξη λειτουργίας ολοκλήρωσε ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου.

Εκτός από τη βοήθεια και την υποστήριξη την οποία προσφέρει σε κάθε γυναίκα το “Σπίτι της Γυναίκας” εξειδικεύεται, επίσης, στην αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και έχει τη δυνατότητα να προωθήσει για φιλοξενία στον Ξενώνα του Συνδέσμου γυναίκες θύματα βίας, προσφέροντας παράλληλα ψυχολογική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική και βοήθεια στην εργασιακή επανένταξη. Βασικοί στόχοι του κέντρου είναι η υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών -ιδίως των μεταναστριών- των παιδιών τους, αλλά και των οικογενειών τους.

Ήδη μέσα στον Ιούλιο του 2015 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις με εκπροσώπους των μεταναστευτικών κοινοτήτων που κατοικούν στο Ηράκλειο της Κρήτης οι οποίες στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία. Σκοπός ήταν μια πρώτη γνωριμία με το προσωπικό και τον χώρο που στεγάζεται το “Σπίτι της Γυναίκας”, η πληροφόρησή τους για τους στόχους και τις προοπτικές του προγράμματος και η ανταλλαγή ιδεών σε ό,τι αφορά τον τρόπο συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα πολιτισμικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά της κάθε κοινότητας.

Παράλληλα, τους τελευταίους δυο μήνες πραγματοποιούνται συναντήσεις με εκπροσώπους των Δήμων της ενδοχώρας του Ηρακλείου, προκειμένου να ξεκινήσει μια στενή συνεργασία για τη διαμόρφωση μιας άρτιας και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των γυναικών σε όλο το νομό Ηρακλείου.

Tέλος, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου συνεργάζεται στο πλαίσιο του έργου με ομοειδή οργάνωση στην Κύπρο, το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) με στόχο τη συνεκπαίδευση στελεχών σε ζητήματα αντιμετώπισης της ενδο-οικογενειακής, ενδο-συντροφικής βίας. Ήδη έχουν οργανωθεί δύο συναντήσεις εργασίας ενώ προβλέπονται άλλες δύο μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Ώρες λειτουργίας

Το Συμβουλευτικό Κέντρο “Το Σπίτι της Γυναίκας” λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-17:00. Συμπληρωματικά για τις γυναίκες-θύματα βίας λειτουργεί και η Γραμμή SOS (801 11 16000) από τις 9 π.μ. έως τις 9μ.μ.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος “Είμαστε όλοι Πολίτες”, το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο “Το Σπίτι της Γυναίκας” βρίσκεται στη Μελιδονίου 3, στο Ηράκλειο, Τ.Κ. 71202, τηλ. 2810 335541 και 2810 242121.

ΓΡΑΜΜΗ SOS 801 11 16000 www.kakopoiisi.gr

http://www.neakriti.gr