Τσίπρας: Ο,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της

40

Με τη φράση, «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα», υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Apivita Νίκος Κουτσιανάς.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε χώρους εργασίας που προάγουν, μεταξύ άλλων, την εξωστρέφεια και την υγιή επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, ο πρωθυπουργός παρομοίασε την εταιρεία με την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

Κατά την ενημέρωση του από στελέχη της εταιρείας ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όσα άκουσε από την υπεύθυνη βοτάνων της εταιρείας κ. Ειρήνη Βαλλιανάτου, η οποία υπογράμμισε πως η ελληνική βιοποικιλότητα βρισκεται σε εξέχουσα θέση σε σχέση με την ευρωπαϊκή. Όπως είπε από τα 20.000 είδη περισσότερα από 6.000 καλλιεργούνται στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ανήκουν σε οικογένειες με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ο πρωθυπουργός επίσης ακουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον πως το εργοστάσιο της εταιρείας διαθέτει αξιοσημείωτη συλλογή από σπάνια και απειλούμενα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Βαλλιανάτου, η εταιρεία διαθέτει και «τράπεζα» όπου διατηρούνται τα γενετικά υλικά των σπόρων με στόχο τη διατήρηση της προστασίας της φύσης.

Ο πρωθυπουργός ξεναγείται αυτή την ώρα στους τομείς των εγκαταστάσεων.

tsip02

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook