Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την διαδικασία εκλογής αρχηγού της Κεντροαριστεράς

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την διαδικασία εκλογής αρχηγού στον υπό σύσταση φορέα της κεντροαριστεράς υπενθυμίζει η Χ. Τρικούπη.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, το ΠΑΣΟΚ προκρίνει ψηφοφορία με φυσική παρουσία και ηλεκτρονική διασταύρωση σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν διπλοψηφίες.

Ως προς την πρόταση του Ποταμιού για ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η Χ. Τρικούπη δεν είναι αρνητική, αλλά αντιπροτείνει να έχει προηγουμένως ο ψηφοφόρος παρουσιαστεί αυτοπροσώπως για να παραλάβει τον μυστικό κωδικό του.

Το πλαίσιο προτάσεων που έχει ήδη διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ για την διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας ψηφοφορίας για την εκλογή επικεφαλής είναι το εξής:

1. Στην ψηφοφορία με φυσική παρουσία στην κάλπη εφαρμογή συστήματος on line ηλεκτρονικής διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο, για αποφυγή διπλοψηφιών.

Κάλπες με on line σύστημα και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

2. Στην εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία προϋπόθεση αποτελεί η υποχρεωτική με αυτοπρόσωπη παρουσία, σε προγενέστερο χρόνο, παραλαβή του απαραίτητου μυστικού κωδικού.

3. Την ευθύνη υλοποίησης του ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ( on line και εξ’ αποστάσεως) αναλαμβάνει ένας εκ των παρόχων  κινητής τηλεφωνίας με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές που θα δοθούν από την Επιτροπή.

4. Τόσο για την ψηφοφορία σε κάλπη όσο και την «ηλεκτρονική ψήφο» θα ισχύουν κοινές προϋποθέσεις συμμετοχής (υπογραφή δήλωσης εγγραφής και παροχή συναίνεσης για ανάρτηση του καταλόγου ψηφισάντων σε ειδική ιστοσελίδα, καταβολή οικονομικού αντιτίμου).

Με απόλυτη εμπιστοσύνη στον καθηγητή επικεφαλής κ. Ν. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για όλα τα διαδικαστικά θέματα που θα διασφαλίσουν μια ανοιχτή, μαζική και αδιάβλητη διαδικασία