Ξεκίνησαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία

Με προτεραιότητα στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα ΚΕΔΔΥ και τις ΕΔΕΑ, ξεκίνησαν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία.

Η πρώτη φάση των προσλήψεων 2.521 αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ολοκληρώνεται, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και από σήμερα.

Oι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα προβούν στις προσλήψεις, σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, προκειμένου τα μέλη του ΕΕΠ και ΕΒΠ να βρίσκονται στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα.

«Κατ’ αρχήν βάσει των διεθνών συμβάσεων, της χάρτας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και του ελληνικού Συντάγματος, η προτεραιότητα αυτή θα έπρεπε να δίδεται εδώ και χρόνια» σημειώνει στο αθηναϊκό πρακτορείο ο εκπαιδευτικός Στάθης Καρπενισιώτης, πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΤΕΑ).

Επεσήμανε δε, ότι «παρά τη θεαματική αύξηση των προσλήψεων τα δυο -τρία τελευταία χρόνια, το βασικό ζητούμενο παραμένουν οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού».

Οι πιστώσεις για τις ανωτέρω προσλήψεις διατίθενται από προγράμματα του ΕΣΠΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ