Μαμάδες και πρωτάκια: Προετοίμασε το παιδί σου για την πρώτη του μέρα στο σχολείο!

Έχεις δει ποτέ στον ύπνο σου ότι ξαναπηγαίνεις στο σχολείο και σε πιάνει ο καθηγητής αδιάβαστο; Ή ότι κυκλοφορείς στην αυλή του σχολείου γυμνός, μαγνητίζοντας τα έκπληκτα βλέμματα των συμμαθητών σου; Και τα δύο αυτά όνειρα είναι πολύ συνηθισμένα για τους ενηλίκους – και αποδίδονται ασφαλώς στο άγχος με το οποίο συνέδεσαν από νωρίς μαθητική εμπειρία.

Ένα καλοξυσμένο μολύβι δεν αρκεί για να αισθανθεί έτοιμος ο εξάχρονος που αφήνει τη μαμά του για ώρες ολόκληρες, κακά τα ψέματα. Και κάπου εδώ, ο κλήρος πέφτει σ’ εσένα, που καλείσαι να προετοιμάσεις το παιδί σου σωστά. Δεν θέλει κόπο. Για ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές:

Άσε το παιδί σου ήσυχο!

Στην πρώτη μέρα της Ά Δημοτικού, κάποιες μαμάδες συνοδεύουν το παιδί τους μέχρι το θρανίο, στέκονται έξω από την αίθουσα την ώρα του μαθήματος χαμογελώντας του με περισσή γλυκύτητα μέσα από το τζάμι, παραμένουν στην αυλή ρωτώντας το αν είναι εντάξει σε κάθε διάλειμμα και στο τέλος του αγοράζουν και ένα παγωτό για να το επιβραβεύσουν. Πιο λάθος στάση δεν υπάρχει. Άσε το παιδί σου να πάρει την κρυάδα του σχολείου μόνο του, ακόμα κι αν σου πει πως σε χρειάζεται.