Πως ν’ ανθίσει το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ» γράφει ο Άρης Μαρκάκης

 

Το υπέρογκο ποσό των 70.335,00€ για τα δεδομένα της εποχής είναι υποχρεωμένο να πληρώσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ΕΝΦΙΑ χωρίς βέβαια να ξεχνάμε το συνολικό ποσό των 4.000.000,00€  που καλείτε να πληρώσει σε φόρους,  ασφαλιστικές εισφορές  και τέλη κυκλοφορίας.

Γνωρίζοντας τον μεγάλο αγώνα που δίνετε από τον Κο Κώστα Γιαννόπουλο και τους συνεργάτες του ανά την Ελλάδα ,ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, μήνα με το μήνα για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν και το τελευταίο σέντς ούτως ώστε να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους για την λειτουργία του οργανισμού που μόνο και κύριο στόχο έχει την στήριξη παιδιών που το έχουν ανάγκη, αποτελεί για μένα πραγματικά κάτι το αδιανόητο.

Η Ελληνική πολιτεία για άλλη μια φορά όπως βέβαια γίνεται διαχρονικά ακολουθεί το δρόμο της αδιαφορίας απέναντι στις ανάγκες αδύναμων κοινωνικά ομάδων επιβάλλοντας αυτή την δυσβάσταχτη φορολόγηση, όταν η ίδια είναι αδύναμη από μόνη της στην κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι ότι καθένα απ’ αυτά τα ευρώ κόβεται καταρχάς από αυτό που μπορεί να προσφέρει ο οργανισμός στα παιδιά που έχει ήδη στην αγκαλιά του και κατ’ επέκταση περιορίζει τις δυνατότητες βοήθειας περισσοτέρων παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Και εύλογα έρχεται στο μυαλό όλων μας το ερώτημα:

Πως αυτή η πολιτεία διαχρονικά αλλά ακόμα και τώρα μπορεί με τις παρούσες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες να διορίζει ασύστολα στο δημόσιο τομέα υμετέρους με κύριο στόχο τη δημιουργία κομματικών στρατών.

Πως αυτή η πολιτεία μπορεί να  απαλλάσσει διάφορους άλλους φορείς από φορολογία, ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.

Πως αυτή η πολιτεία μπορεί να διασκορπά κρατικό ή ευρωπαϊκό χρήμα σε διάφορες Μ.Κ.Ο. αγνώστου προελεύσεως και έργου.

Πως αυτή η πολιτεία βολεύει ακόμα παιδιά του κομματικού σωλήνα σε σπουδαίες θέσεις με μεγάλους μισθούς.

Για μένα λοιπόν είναι όλα θέμα αντίληψης, προτεραιοτήτων

και βούλησης.

Η πρώτη μας λοιπόν προτεραιότητα σαν κοινωνία θα πρέπει να είναι τα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός που κρατάμε στα χέρια μας, είναι το μέλλον μας, είναι το χαμόγελό μας.

Ας συμβάλλουμε λοιπόν όλοι μας, πολιτεία και κοινωνία ούτως ώστε με τις προσπάθειές μας να ανθίσει το «Χαμόγελο» των παιδιών.

 

 

Με σεβασμό και εκτίμηση

Μαρκάκης Άρης