Ορόσημα για Κυριάκο ΔΕΘ και συνέδριο Αρχών

Του Γ. Ευθυμίου

 Δύο κρίσιμα πολιτικά ορόσημα έχει μπροστά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, στα οποία θα κριθεί η τύχη της ΝΔ πριν και μετά τις εκλογές. Το πρώτο είναι η Διεθνής Eκθεση της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο το Συνέδριο Αρχών του κόμματος, που προγραμματίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου.

Και για τα δύο, τη Δευτέρα ξεκινούν στην οδό Πειραιώς καθημερινές συσκέψεις προετοιμασίας, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι από τον Σεπτέμβριο το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες είναι πλέον ανοικτό.

Στη φετινή ΔΕΘ στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να αποτελέσει ένα ακόμη μέτρο σύγκρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου θα συνδυαστεί με ένα δεκαήμερο πρόγραμμα περιοδειών από βουλευτές, μέλη της ΠΕ κ.ά. στη Βόρεια Ελλάδα. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει θετικό πρόσημο και θα παρουσιάσει τις δικές του «ρεαλιστικές και κοστολογημένες» προτάσεις για έξοδο από την κρίση.

Ο προτάσεις αυτές θα στηρίζονται στα νέα δεδομένα που επέβαλλαν στην οικονομία οι κυβερνητικοί χειρισμοί, το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με τον τρόπο που έγινε. Η οδός Πειραιώς θα καλέσει τους πολίτες να συγκρίνουν το λόγο του κ. Μητσοτάκη με εκείνον του κ. Τσίπρα, που θα έχει μιλήσει μία εβδομάδα νωρίτερα.
Επόμενο βήμα μετά τη ΔΕΘ είναι το συνέδριο. Εκεί θα παρουσιαστεί το πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, βασιζόμενο σε μία καινοτομία.

Στην κατάρτισή του θα συμμετέχει η κοινωνία και για αυτό θα προηγηθεί μια μεγάλη πορεία με ενδιάμεσους σταθμούς μια σειρά από ανοικτές εκδηλώσεις, όπου θα δοθεί το βήμα στους πολίτες και θα μεταδίδονται ζωντανά στο Διαδίκτυο.

Κλειδί για όλα αυτά είναι η διεύρυνση του κόμματος, που μπορεί να ξεκλειδώσει επίσης την πόρτα για την αυτοδυναμία και τη συγκρότηση μιας ισχυρής κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα κινηθεί ενωτικά και θα απευθυνθεί προς όλους τους πολίτες, «ανεξαρτήτως του τι έχουν ψηφίσει στο παρελθόν», ενώ θα επιδιώξει «τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις» και στην κατάρτιση του γαλάζιου προγράμματος.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr