Κρητική Κωμωδία «Ο Φουρτουνάτος» Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στο ανοικτό θέατρο “Πύλη Βηθλεέμ”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ «Ο ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΤΟΣ»

ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

Ώρα έναρξης: 21.30 Με Ελεύθερη Είσοδο

Η κρητική κωμωδία «Ο ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΤΟΣ», θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 18 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στις 21:30 με Ελεύθερη Είσοδο.

420 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Μ.Α.ΦΟΣΚΟΛΟΥ

Ο «Φορτουνάτος»: Κρητική κωμωδία του 17ου αιώνα, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής  κωμωδίας της αντίστοιχης εποχής, έργο δημιουργημένο στον κρουστό δεκαπεντασύλλαβο στίχο και ως εκ τούτου μνημειώδες κείμενο στην ακμή  της Κρητικής Λογοτεχνίας

Ο Ντοτόρος Λούρας, που είναι ερωτευμένος με μια νέα κοπέλα θα υποστεί  τους εμπαιγμούς του δούλου του για τις γεροντικές του τρέλες. Ο Καπετάν Τζαβάρλας θα δει να κοσκινίζονται στους στίχους του Μπερναμπούτσου, οι δικές  του στρατιωτικές καυχησιολογίες, ενώ ο Δάσκαλος, με τον λεκτικό χρωστήρα του, θα ανοίξει την στρόφιγγα για να αφρίσει αφθόνως το κωμικό. Ο Φορτουνάτος στο τέλος θα κερδίσει το ερωτικό στοίχημα, ενώ  η αρχιρουφιάνα του Μεγάλου Κάστρου: Κερά Πετρού, θα έχει οργιάσει πότε εις βάρος  του ενός και αντιφατικό όφελος του άλλου

Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Μουδατσάκις

Μουσική: Ηφαιστίων Βαξεβανέρης

Ηθοποιοί: Θανάσης Πατριαρχέας, Αλέξανδρος Ψυχράμης, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ζανό Ντάνιας, Φωτεινή Παπαδάκη, Στέλλα Σειραγάκη, Αργυρώ Τζιρίτα, Κλεάνθης Βαρσαμούλης.

Ο «ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ» ανεβαίνει με βάση την φιλολογική έκδοση του Αλφρεντ Βινσεν, Ηράκλειο 1980.

Η Παράσταση του θεάτρου των ViVi στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, από τον Δήμο Χερσονήσου και το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου στα πλαίσια του οποίου θα δοθούν 2 παραστάσεις.

Με εκτίμηση
Ο  Καλλιτεχνικός Δ/της
Γιώργος Αντωνάκης