Ζυμαρικά με Τόνο! Από τον Διατροφολόγο Άγγελο Δασκαλάκη

Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή, για όσους επιθυμούν να γευτούν ένα ελαφρύ πιάτο με ζυμαρικά και τόνο!

Ζυμαρικά με Τόνο
Υλικά:
• 250 γραμμάρια μακαρόνια (βίδες ή φιογκάκια)
• 240 γραμμάρια τόνο σε νερό
• 2 μέτρια κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• λίγο δυόσμο
• τα φύλλα από πέντε κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
• 1 ποτηράκι λευκό κρασί
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και θυμάρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Τρόπος παρασκευής:
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε και τον δυόσμο και ξεχωρίζουμε τα φιλαράκια από το βασιλικό. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα τηγάνι για τρία λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, τη ρίγανη και το θυμάρι. Έπειτα από ένα λεπτό, προσθέτουμε τον τόνο, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι -κατά προτίμηση- φρεσκοτριμμένο για περισσότερο άρωμα.
Πριν χαθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι, σβήνουμε το φαγητό με λίγο λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα έχουμε αλατίσει ελαφρά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Το πιάτο σερβίρεται ζεστό και το γαρνίρουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό.