Συνάντηση Κεφαλογιάννη- Λαμπρινού. Τεράστιες οι δυνατότητες ανάπτυξης για την πόλη του Ηρακλείου

Mε το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και με στελέχη της δημοτικής αρχής συναντήθηκε στη Λότζια ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών Μανόλης Κεφαλογιάννης .

Το θέματα που συζητήθηκαν ήταν η μελλοντική αξιοποίηση του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης”, η ένταξη του ανακτόρου της Κνωσού στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η αξιοποίηση των Ενετικών τειχών της πόλης, η ολοκλήρωση  παραλιακού μετώπου του Ηρακλείου.
Ο κ. Λαμπρινός επισήμανε ότι στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής είναι στο ΣΟΑΠ που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, να εξεταστούν οι πιθανές μελλοντικές χρήσεις του αεροδρομίου προς όφελος  της πόλης του Ηρακλείου.
Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε τη στήριξη του στο έργο της δημοτικής αρχής αλλά και την θέληση του να βοηθήσει την δημοτική αρχή  στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων στο Ηράκλειο.

Κατα την διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ακόμη η ανάγκη αντιμετώπισης του ζητήματος της ύδρευσης του Ηρακλείου όπως επίσης και η ζημιά στο Στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου καθως επίσης η μετεγκατάσταση των Ρομά, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου και η ανάδειξη των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων του Ηρακλείου.