Μέχρι το τέλος Αυγούστου η πρόσκληση για εκπαιδευτές ΚΔΒΜ

Ένα πρόγραμμα που από τη μια πλευρά προσέφερε γνώσεις σε συμμετέχοντες και θέσεις εργασίας σε εκπαιδευτές μπαίνει ξανά σε “λειτουργία” σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το xenesglosses.eu από τον Χρήστο Πιλάλη, Διευθύνων Σύμβουλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης για το οποίο 2016 είχαμε σειρά διαμαρτυριών από εκπαιδευτές και διοικητικά στελέχη που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το «κύκνειο άσμα» του προγράμματος.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις των έργων Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με τα Τεχνικά Δελτία στις 30 Ιουνίου 2015. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και της Διαχειριστικής Αρχής, το φυσικό αντικείμενο του Έργου παρατάθηκε και έληξε στις 29/2/2016 και το οικονομικό στις 31/5/2016. Τον Οκτώβριο του 2016 εκδόθηκε η πρόσκληση από το Υπουργείο Οικονομίας για την υποβολή προτάσεων από ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ΕΟΠΠΕΠ για τη Δράση «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης».
Όπως αναφέρονταν στο τεχνικό δελτίο η Πράξη θα εφαρμοζόταν για δύο (2) έτη. Ακολούθως η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) κάλεσαν τους Δήμους της επικράτειας σε υποβολή αίτησης συμμετοχής στην Πράξη «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση», προκειμένου να υλοποιήσουν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Καταληκτική ημερομηνία ήταν αρχικά η 16η Δεκεμβρίου και μετά από παράταση που δόθηκε η 23η Δεκεμβρίου.
Το πρόγραμμα ΄΄Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ7 και ΑΠ8΄΄ ήταν ένα συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 ΄΄Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση΄΄ σε συνεργασία με τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με στόχο την κάλυψη αναγκών όπως αυτές διατυπώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ΄΄δεξιότητες – κλειδιά΄΄, που κάθε πολίτης της Ευρώπης πρέπει να κατέχει. Ο κ. Πιλάλης μας παρέθεσε και τεχνικά στοιχεία για το πρόγραμμα: “Το πρόγραμμα ΄΄ΚΔΒΜ – ΝΕΑ ΦΑΣΗ΄΄ είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 ΄΄ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση΄.
Έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση και διεύρυνση του θεσμού των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης που είτε ιδρύθηκαν και λειτούργησαν κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο (ΠΠ) από ΟΤΑ Α΄ βαθμού, είτε πρόκειται να λειτουργήσουν για πρώτη φορά την τρέχουσα ΠΠ.

Διαβάστε περισσότερα: https://xenesglosses.eu/2017/08/mechri-telos-avgoustou-prosklisi-gia-ekpaideftes-kdvm-enimerosi-apo-xenesglosses-eu/