Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τους σημαιοφόρους με κλήρωση

Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το ζήτημα της επιλογής του σημαιοφόρου στις μαθητικές παρελάσεις των μαθητών του δημοτικού.

Σε νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Η τύχη, ο τζόγος, η αναξιοκρατία, η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες και τις αξίες των ανθρώπων που θέλουν και αγωνίζονται για την ατομική, αλλά και την συνολική πρόοδο, της πατρίδας μας.

» […] Όμως, τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση όπου ο υπουργός Παιδείας λέει ‘οι καλοί καθηγητές και οι καλοί μαθητές να φύγουν από τη χώρα’, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί δεκάδες φορές με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών.»

Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Δεν λέω ότι το ζήτημα της Παιδείας θα συρρικνωθεί στο ποιος μαθητής θα κρατάει τη σημαία στις εθνικές εορτές, δεν το ισχυρίστηκε κανείς. Είναι όμως πάρα πολύ σημαντικό στο εξής πλαίσιο: Η κυβέρνηση έρχεται και καταργεί μία συγκεκριμένη διάκριση, με επιχειρηματολογία ισοπεδωτική, ότι δηλαδή δεν έχει νόημα να δίδεται η σημαία ως επιβράβευση, αλλά ανεξαρτήτως του αν είναι κάποιος καλός ή κακός μαθητής θα πρέπει να δίδεται σε όποιον να ‘ναι» σημείωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9».

Με tweet, σχολίασε τις αντιδράσεις της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Με αφορμή την επίσημη έναρξη του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης χρεών, έγραψε:

«Η ΝΔ, που καταψήφισε (και αυτόν) το νόμο, ας συνεχίσει να ασχολείται με την επιλογή σημαιοφόρων στις παρελάσεις στα δημοτικά σχολεία..».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να καταργήσει τις στρατιωτικού τύπου παρελάσεις, προτίμησε να καταργήσει την αριστεία.

Η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της επισήμανε: «Επί χρόνια τη σημαία κρατούν στις παρελάσεις οι πρωτεύοντες των μαθητών. Το να έρχεται τώρα ο υπουργός και να τοποθετεί την κλήρωση ως κριτήριο στη θέση της καλύτερης επίδοσης δεν αντιλαμβανόμαστε τι εξυπηρετεί. Ούτε είναι αυτό το τεράστιο πρόβλημα, αλλά να μας εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί το κάνει, την ώρα που την κοινωνία βασανίζουν τεράστια προβλήματα.»