Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση

ÂÏÕËÇ ÏÍÏÌÁÓÔÉÊÇ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÃÉÁ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ψηφίζεται εντός της ημέρας από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική στις προτεινόμενες αλλαγές.

Της ψήφισης θα προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Η ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ η Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσει την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Με τον τρόπο που νομοθετούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα, ακυρώνουν την ισονομία και ισοπολιτεία και προάγουν την ευνοιοκρατία και τη φαυλότητα» υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Ποταμιού.

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας: «Εν μέσω θέρους, η αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση καταθέτει τις τροπολογίες ανά πεντάλεπτο, σε άσχετα νομοσχέδια. Συνεχίζουν να νομοθετούν μέσω τροπολογιών, όχι μόνο παραβιάζοντας κάθε αρχή καλής νομοθέτησης αλλά και επιδεικνύοντας ανερυθρίαστα μια πλήρη απαξία προς τη Δημοκρατία».

Αποφασισμένος «να μην κάνει πίσω ούτε ένα εκατοστό» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη διάρκεια παρέμβασής του στη Βουλή.