Κυριακή, 17 Μαΐου, 2026
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ «Δεν προβλέπεται η εισαγωγή ειδικής κατηγορίας τέκνων πολυμελών οικογενειών στις Σχολές της...

«Δεν προβλέπεται η εισαγωγή ειδικής κατηγορίας τέκνων πολυμελών οικογενειών στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας»

31
Κοινοποίηση :

Στην άνιση αντιμετώπιση των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών κατά την εισαγωγή τους στιςΣχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Σχολές των Ενστόλων, αναφέρεταιο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβασηπρος τον Υπουργό  Εσωτερικώνκ. Πάνο Σκουρλέτη, υπ΄ όψιν του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτηκ. Ν. Τόσκα.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η διαδικασία για την εισαγωγή σπουδαστών στην Πυροσβεστική Ακαδημία, ρυθμίζεται  από το ΠΔ 44/2016, το οποίο προβλέπει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εισαγωγής στη Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, που γίνεται με το σύστημα εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΠΔ 44/2016, τα τέκνα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών δεν υπάγονται  στις  Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων για τις οποίες προβλέπεται ποσόστωση επί του συνολικού αριθμού εισακτέων.

Σε αντίθεση, ωστόσο, με την Πυροσβεστική Ακαδημία, στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και  στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, υπάρχει πρόβλεψη για εισαγωγή τέκνων πολυμελών οικογενειών ως υποψήφιοι ειδικής κατηγορίας.

Επειδή η πολύτεκνη οικογένεια είναι ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που απολαμβάνει συνταγματικά κατοχυρωμένης ειδικής φροντίδας και έχει ανάγκη στήριξης και κοινωνικής πολιτικής μέριμνας»

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθεται το ακόλουθο ερώτημα:

«Γιατί εξαιρέθηκαν τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Πυροσβεστική Ακαδημία, ενώ διατηρήθηκαν σε όλες τι άλλες Σχολές Ενστόλων;»

 

Κοινοποίηση :