ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ

Αυτή η σαλάτα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον! Πρώτα λόγω της υφής της, δεύτερον λόγω των δεκάδων παραλλαγών που επιδέχεται. Αντί για γλυστρίδα μπορείτε να βάλετε βρασμένο σταμναγκάθι ή βλίτα ή βρούβες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.

Για τη σαλάτα

  • 10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 2 φλιτζάνια γλιστρίδα φρέσκια ή βρασμένα χόρτα
  • 1 μεγάλο κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ποξιμαδάκια κρίθινα μαλακά
  • 10 φιλέτα γαύρο μαριναρισμένο ή τσίρο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. κάπαρη
  • 3 ελιές μαύρες ή πράσινες

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σουπ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα ταψάκι το κουλούρι και το ψήνετε στον φούρνο στους 170 βαθμούς, για 8 λεπτά. Πρέπει να γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την μισή γλυστρίδα με τα ντοματίνια, τον μαριναρισμένο γαύρο και το μισό κουλούρι. Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε τα υλικά της σάλτσας και ανακινείτε ώστε να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
3. Περιχύνετε με τη μισή σάλτσα τη σαλάτα σας και την αδειάζετε σ’ ένα μπολ ή ένα βαθύ πιάτο. Σκορπάτε τριγύρω τα υπόλοιπα κομμάτια από το κουλούρι και την γλυστρίδα, την κάπαρη και τις ελιές. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ντρέσιγκ και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι απαραίτητο το ντρέσιγκ να είναι μπόλικο ώστε να «ποτιστούν» με αυτό τα κομμάτια από το κουλούρι ή το παξιμάδι αν το χρησιμοποιήσετε αντί για το κουλούρι.

 

 

 

www.mirsini.gr