Χαρίζει σπίτια σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν

Δώρο σπίτια προσφέρει σε 225 δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλιγιεφ, με αφορμή την επέτειο της ημέρας του Τύπου στις 22 Ιουλίου. Mε την κίνηση αυτή που επικρίθηκε από πολλούς ο αζέρος πρόεδρος ισχυρίζεται πως θέλει να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους τους για τη δουλειά τους.

Ο μηνιαίος μισθός των δημοσιογράφων στο Αζερμπαιτζάν υπολογίζεται στα 297 δολάρια το μήνα όταν ένα διαμέρισμα ενός δωματίου στο Μπακού κοστίζει 50.000 δολάρια.

Σε αυτό ποντάρει και ο πρόεδρος της χώρας ο οποίος ανακοίνωσε ότι σύντομα κι άλλοι δημοσιογράφοι θα μπορούν να λάβουν δωρεάν σπίτια.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που που δίνει δώρα σε δημοσιογράφους, καθώς το 2013 είχε ξανακάνει μια τέτοια κίνηση, η οποία, μάλιστα, είχε προκαλέσει και πολλές αντιδράσεις. Ο ίδιος στο BBC τότε είχε δηλώσει πως  «με τον τρόπο αυτό δείχνει την ευγνωμοσύνη του στους δημοσιογράφους».

Αναφέρεται μάλιστα στους δημοσιογράφους ως «οι φίλοι του στα ΜΜΕ» την ώρα που το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται στην 162η θέση στη λίστα των 180 χωρών που τα ΜΜΕ είναι απόλυτα ελεγχόμενα από το κράτος.

Η περίφημη Ημέρα Τύπου καθιερώθηκε το 2010 από τον πατέρα του σημερινού προέδρου Χεϊντάρ Αλίγιεφ, για τον εορτασμό την ίδρυσης της πρώτης εφημερίδας της χώρας.