Μια υπέροχη μακαρονάδα για όσους θέλουν να φάνε υγιεινά και χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό τους με περ:ιττές θερμίδες!Από τον Διατροφολόγο Άγγελο Δασκαλάκη

Όταν χρησιμοποιείς αγνά υλικά, φτιάχνεις ένα πιάτο απόλυτα θρεπτικό και υγιεινό! Με λίγη φαντασία στο μαγείρεμα, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό!

Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες:

• ½ κιλό μακαρονάκι στριφτό πολύχρωμο
• ½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κρεμμυδάκια
• 2 πράσινες πιπεριές
• 2 ντομάτες
• 250 γρ τυρί ελαφρύ
• 1 αυγό
• 1 ποτήρι γάλα 1,5%
• Λίγη ρίγανη
• Λίγο δυόσμο
• μαϊντανό
• Αλάτι
• Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ δοχείο. Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το δυόσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά, αφού τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί. Από πάνω ρίχνουμε τη ρίγανη και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Έπειτα, προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια. Τρίβουμε το τυρί και το προσθέτουμε από πάνω, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και είναι έτοιμο!

www.adaskalakis.gr