Δράση καθαρισμού και ενημέρωσης στην παραλία του Φόδελε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Εσείς γνωρίζατε ότι ένα κομμάτι δέρματος χρειάζεται έως και 50 χρόνια για να διαλυθεί στην φύση; Ή ότι ένα αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού απαιτεί έως και 500 χρόνια, ένα πλαστικό ποτήρι έως και 250 χρόνια ή ένα γυάλινο μπουκάλι περισσότερο από 500 (!) χρόνια;

Με στόχο τη σωστή πληροφόρηση αλλά και την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της παραλίας του Φόδελε, το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης προχώρησαν σε μια ακόμα δράση καθαρισμού και ενημέρωσης στην περιοχή.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην ακτή, δίπλα από την παραλία του ξενοδοχείου με παράλληλο διαχωρισμό των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν. Στη συνέχεια, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Beach Bar του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort έγινε μία σύντομη ενημέρωση στους πελάτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου για την ανακύκλωση και το χρόνο αποσύνθεσης των υλικών στη φύση. Στο τέλος της εκδήλωσης, διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους ένα σχετικό ενημερωτικό έντυπο, με υλικά και το χρόνο αποσύνθεσής τους.

Fodele-Beach-3

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα και δράση στο πλαίσιο της Γαλάζιας Σημαίας που και εφέτος έλαβε η παραλία του ξενοδοχείου.