ΕΣΡ: Επτά θα είναι τελικά οι τηλεοπτικές άδειες

22

Επτά θα είναι τελικά οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Μετά από μια μακρά έκτακτη συνεδρίαση, το ΕΣΡ κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών, κάτι για το οποίο τα μέλη του ενημέρωσαν τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο κ. Παππάς τη χαρακτήρισε ως σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. «Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Παππάς και πρόσθεσε πως «τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά».

Όπως είπε, η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. «Ο τρόπος είναι γνωστός», κατέληξε.

 

ΝΔ: Ταφόπλακα στη μελέτη της Φλωρεντίας

Αποτυχημένο σχέδιο για περιορισμό του πλουραλισμού καταλόγισε στην κυβέρνηση η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Ασημακοπούλου, «μετά τον ενταφιασμό του αντισυνταγματικού νόμου του αποτυχημένου Υπουργού καναλάρχη κ. Παππά από το ΣτΕ, το Ε.Σ.Ρ. βάζει την ταφόπλακα στην μελέτη της Φλωρεντίας που προέβλεπε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Είναι, πλέον, σαφές ότι το καθεστωτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τον περιορισμό του πλουραλισμού έχει πέσει στο κενό. Σε κάθε περίπτωση, ‘έχουν γνώση οι φύλακες…’».

 

Ποτάμι: Κόλαφος για την κυβέρνηση η απόφαση

«H απόφαση του ΕΣΡ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση. Επικαλούνταν το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και επέμεναν στις 4 άδειες, γιατί υποτίθεται ότι μόνο τόσες χωρούσαν. Τώρα το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι μπορούν να δοθούν τουλάχιστον 7 πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες» σχολίασε το Ποτάμι, που υπενθύμισε ότι από την αρχή της διαδικασίας είχε μιλήσει για 8 άδειες.

«Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση, που έχει αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές, δεν θα κινηθεί ξανά αντισυνταγματικά, επιχειρώντας με διάφορα τερτίπια να υπονομεύσει την απόφαση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook