Δίωξη του προέδρου των Ειδικών Φρουρών για το «Εξαρχιστάν»

Αναστάτωση επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ., με την κόντρα ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κορυφαίους συνδικαλιστές να μεγαλώνει τα τελευταία 24ώρα.

Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση της ΓΑΔΑ να απαγορεύσει τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων, με τους συνδικαλιστές –αλλά και εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης- να μιλούν για νομιμοποίηση του «άβατου» της περιοχής. Το ίδιο βράδυ –χωρίς κανείς να τους εμποδίσει, παρά την απαγόρευση- συγκεντρώθηκαν στην πλατεία εκατοντάδες αντιεξουσιαστές και είχαμε τα… καθιερωμένα επεισόδια.

Αυτή τη φορά, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις συνδικαλιστών, η φυσική ηγεσία του Σώματος –πιθανόν σε συνεννόηση με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα- διέταξε έρευνα με το ερώτημα της απόλυσης από την Αστυνομία, του προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλη Ντούμα. Αφορμή είναι ένα σατιρικού τύπου σχόλιο για το «άβατο» των Εξαρχείων, με συναδέλφους του αστυνομικούς να μιλούν για «πρωτοφανή απειλή εκδίωξης από την ΕΛ.ΑΣ. για ένα απλώς σκωπτικό σχόλιο».

«Μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών παραδόθηκαν καθαρά τα Εξάρχεια στους «μπαχαλάκηδες» για να πραγματοποιήσουν πάρτι με μολότοφ κοκτέιλ. Έτσι, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη γίνεται υπουργός Εξωτερικών και δε μένει, να εγκαινιάσουμε πρεσβεία στο νέο κράτος του «Εξαρχιστάν»», ήταν η δήλωση που του κ. Ντούμα που προκάλεσε την αντίδραση της ηγεσίας του Σώματος.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής:
1) καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου Συνδικαλιστικού λόγου.

2) Οι δηλώσεις του Προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα «άβατα» και το «κράτος » των Εξαρχείων. 3)Εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Προέδρου.

4) Δηλώνει ότι δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη , ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων , όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών.

5) Συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης , Υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του «αβάτου » στην Αττική».

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

http://www.policepress.gr