Απόλυση Μπογδάνου από τον Σκάι, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις για σχέση του Αλ. Τσίπρα με την επίθεση κατά Παπαδήμου

Τέλος στη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο αποφάσισε να βάλει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μετά από τις απαράδεκτες αναφορές που έκανε χθες ο δημοσιογράφος σχετικά με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενέπλεξε με το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου! Συγκεκριμένα, ο Κ. Μπογδάνος υποστήριξε ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο βρίσκονται «πρώην σύντροφοι» του Αλέξη Τσίπρα.

Τα όσα είχε πει χθες, Τρίτη, στην εκπομπή του στον Σκάι ο δημοσιογράφος προκάλεσαν προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση του Μαξίμου, αλλά και ανακοίνωση αποδοκιμασίας από τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος, μάλιστα, ζήτησε και συγνώμη για τα όσα ειπώθηκαν. Ωστόσο ο Κ. Μπογδάνος παρά τη θύελλα των αντιδράσεων, όχι μόνο δεν ανακάλεσε τα όσα είπε, αλλά επανήλθε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το κανάλι του, γεγονός το οποίο εν τέλει οδήγησε στην απόλυσή του.

Πιο αναλυτικά, ο -πρώην πλέον- δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής του υποστήριξε ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο βρίσκονται «πρώην σύντροφοι» του Αλέξη Τσίπρα. Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, ο δημοσιογράφος σχολίασε: «Όσο για την επίσκεψη, είναι ένα μήνα και μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ‘είστε καλά’. Θέλουν, λοιπόν, κάποιοι να πάει ο πρωθυπουργός σε αυτούς που καίγονται;».

Άμεση ήταν η αντίδραση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο οποίος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι «ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού».

«Ο ΣΚΑΙ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

» Ο ΣΚΑΙ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου, υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σκληρή ανακοίνωση από το Μαξίμου

Ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο σχολίασε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις.

» Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

» Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

Ωστόσο, και παρά τη θύελλα των αντιδράσεων, ο Κ. Μπογδάνος όχι μόνο δεν ανακάλεσε τα όσα είπε, αλλά επανήλθε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αφήνοντας αιχμές για τον Σκάι. « Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΚΑΪ για μένα δεν αναφέρει καν τι είπα. Είπα, λοιπόν, ότι τον Παπαδήμο τον χτύπησαν ΄πρώην σύντροφοι’ του Τσίπρα» έγραψε.

Κατόπιν τούτου, ο Σκάι εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την απόλυση του Κ. Μπογδάνου:

«Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη νέα τηλεοπτική περίοδο. Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία», αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση.