Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Άμεση και επιτακτική αναβάθμιση του ‘Ν. Καζαντζάκης’ – Η Κυβέρνηση «σφυρά» αμέριμνη»

 «Όσο η τουριστική περίοδος βαίνει στην κορύφωσή της, γιγαντώνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κρήτης.

Εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας και ανικανότητας, εικόνες ντροπής επικρατούν στο ‘Ν. Καζαντζάκης’ επιβεβαιώνοντας ότι οι παρούσες εγκαταστάσεις του αερολιμένα είναι κατά πολύ κατώτερεςαυτών που χρειάζεται το δεύτερο σε αφίξεις αεροδρόμιο της χώρας.

Πολύωρες καθυστερήσεις, μακρές ουρές αναμονήςστον ήλιο κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, βλάβες στον εξοπλισμό του αεροδρομίου ακόμα και σοβαρά ζητήματα υγιεινής συνθέτουν την πρώτη εικόνα  που αντικρύζουν οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.

Η ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου κρίνεται άμεση και επιτακτική, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του, καθώς και η ποιοτική εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας σοβαρευτούν, επιτέλους, και ας διαχειριστούν, τουλάχιστον, την καθημερινότητα. Ας σταματήσουν να καταστρέφουν τις ελάχιστες προοπτικές ανάπτυξης που μας έχουν απομείνει».