Ανάρτηση Αυγενάκη στα social media για τα δύο χρόνια Capital Controls

27

Ανάρτηση στα Social Media για τα δύο χρόνια capital controls έκανε σήμερα ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης και αναφέρει:

Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή Capital Controls.  Δύο χρόνια από τον εφιαλτικό Ιούλιο 2015, των απίθανης αφέλειας επαναστάσεων με τα πουκάμισα έξω, των δεινών οικονομικών επιπτώσεων, των νέων βαρύτατων μνημονίων, της νέας ύφεσης και γενικά της συνολικής οπισθοχώρησης της χώρας.

Δυο χρόνια που οι καρπαζιές στο ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται καρπαζιές για τη χώρα!
Τα capital controls είναι εδώ για να μας θυμίζουν τη διάψευση των πιο χυδαίων ψεμάτων, των δημαγωγιών, των συκοφαντιών, των εύκολων υποσχέσεων, των συνωμοσιολογιών, των χυδαίων λαϊκισμών.

Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κανένα οικονομικό και ηθικό έρεισμα της λεγόμενης αντιμνημονιακής πολιτικής. Ούτε υπερήφανη διαπραγμάτευση, ούτε κόκκινες γραμμές, ούτε στοιχειώδης συνέπεια και αίσθηση ευθύνης. Διότι από το «θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο», στο να τα υπογράφουν «δυο – δυο», δε θεωρείται αυταπάτη.

 Πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή της στην εξουσία. Ενώ, «ένας ΣΥΡΙΖΑ» παριστάνει τον «αντισυστημικό», «ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ» παριστάνει τον «ευρωπαίο» συμμετέχοντας απροκάλυπτα στη νομή της εξουσίας.

Η πολιτική Τσίπρα – Καμμένου δεν είναι απλώς αποτυχημένη. Είναι µία πολιτική κοινωνικά άδικη, κυνική και ανάλγητη. Η ζημιά αποτυπώνεται στους αμείλικτους αριθμούς της οικονομικής πραγματικότητας.

 Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, μόνη λύση που δίνει πραγματική προοπτική είναι οι μεγάλες αλλαγές, οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις, η επιστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας στις δημιουργικές αξίες της ζωής που καθιστούν ισχυρές τις δημοκρατικές κοινωνίες και ένα συλλογικό όραμα για την εθνική ανασυγκρότηση.

Όλα αυτά όμως, προϋποθέτουν αλλαγή του πολιτικού πλαισίου και μια άλλη κυβέρνηση, υπεύθυνη, με σχέδιο και κατεύθυνση. Μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook