Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου «Οδύσσεια για την ανεύρεση κρεβατιού στις ΜΕΘ του Ηρακλείου»

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου

«Οδύσσεια για την ανεύρεση κρεβατιού στις ΜΕΘ του Ηρακλείου»

 «Σε κυνήγι επιβίωσης για τους ασθενείς έχει μετατραπεί η εύρεση κλίνης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του Ηρακλείου.

Το μείζον πρόβλημα αντιμετώπισης περιστατικών που χρήζουν εντατικής νοσοκομειακής φροντίδας επιδεινώνεται από το ρεκόρ έλευσης τουριστών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν στους προθαλάμους των νοσοκομείων με την ελπίδα κάποια στιγμή να βρεθεί κλίνη σε κάποια ΜΕΘ του Ηρακλείου.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, με την απραξία της και την ανικανότητά της, δεν έχει μεριμνήσει για την δημιουργία υποδομών και την στελέχωση των νοσοκομείων με επαρκές προσωπικό.
Αποτέλεσμα; Οι θλιβερές εικόνες που επικρατούν στις ΜΕΘ και η ασύλληπτη ταλαιπωρία που βιώνουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους. 

Η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης επηρεάζει δυσμενώς το νευραλγικό τομέα της υγείας με τους πολίτες να στερούνται των υπηρεσιών υγείας που δικαιούνται. Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τις δομές δημόσιας υγείας σε οριακές συνθήκες λειτουργίας και τις καθιστά ανίκανες να ανταποκριθούν σε καθημερινές ανάγκες του πληθυσμού!

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΕΘ απαιτούν την αφύπνιση της Κυβέρνησης από την καλοκαιρινή ραστώνη και την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού».