ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ SOS ΚΡΗΤΗΣ

????????????????????????????????????

Tο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας της κας Τάνιας Πασχάλη στο OPUS Wine Bar, Καπετάν Χαραλάμπη 3, Ηράκλειο, με τίτλο «Transient». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23/6 και ώρα 19:30 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30/6 ώρες 17:00 έως 22:00.

Η Τάνια Πασχάλη γεννήθηκε στην Γερμανία. Οι φωτογραφίες της έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις της. Ζει στην Αθήνα.

Η Τάνια Πασχάλη εκθέτει μια σειρά φωτογραφιών με θέμα τα λουλούδια ως συνθήκη μη μονιμότητας.

«Στο “Transient” η φωτογράφος μας παρουσιάζει έγχρωμα και ασπρόμαυρα «πορτραίτα» λουλουδιών που μας μιλούν, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, για το εφήμερο της ύπαρξης και το αέναο του ταξιδιού μας στον κόσμο. Δεν θα μπορούσε πράγματι κανείς να φανταστεί κάποιον πιο κατάλληλο από τα λουλούδια να μιλήσει για την παροδικότητα, όμως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ένα τετριμμένο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, πράγμα που δεν συνέβη με τις φωτογραφίες της Τάνιας Πασχάλη.

Κι αυτό γιατί η φωτογράφος έχει κάνει τα λουλούδια «λουλούδια της», καθώς ξέρει να τους μιλά στη γλώσσα τους και να τους αποσπά τα μυστικά που βρίσκονται κρυμμένα στην κυτταρική τους μνήμη. Για την Τάνια Πασχάλη δεν υπάρχουν όμορφα και άσχημα λουλούδια, υπάρχουν μόνον οι ψυχές τους. Γι αυτό και σε πολλές από τις φωτογραφίες δεν αποτυπώνεται η εξωτερική μορφή του λουλουδιού αλλά μια λεπτομέρεια της υφής που «μεταμορφώνει» το λουλούδι σε κάτι άλλο. Όπως μας λέει και η ίδια «κάθε λουλούδι είναι μοναδικό, μπορεί να μοιάζει αλλά ποτέ δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο».

«Στο “Transient” η φωτογράφος μας παρουσιάζει έγχρωμα και ασπρόμαυρα «πορτραίτα» λουλουδιών που μας μιλούν, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, για το εφήμερο της ύπαρξης και το αέναο του ταξιδιού μας στον κόσμο…..» Αγγελική Καστρινέλλη, Φωτογράφος, Art Therapist

Όλα τα έσοδα από την έκθεση θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.