Μια άλλη εικόνα των Ματάλων , ένα άλλο Φεστιβάλ!!!!

Και ενώ βρισκόμαστε στον απόηχο του Φεστιβάλ των Ματάλων για το 2017 οι εικόνες που είδαμε αυτές τις δύο-τρείς μέρες καθόλου κολακευτικές δεν ήταν τόσο για την τοπική κοινωνία ούτε όμως και για τους διοργανωτές του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε ως φόρος τιμής στους χίπηδες που έζησαν εκεί τη δεκαετία ΄60 και ΄70 προάγωντας τη μουσική ,την αγάπη, την ελεύθερη ζωή,δίχως σκέψεις,ταμπού κτλ.

Άλλο όμως αυτό και άλλο όταν το παραδεισένιο αυτό μέρος ,τα Μάταλα, με ένα ηλιοβασίλεμα που θα ζήλευε ακόμα και η Σαντορίνη αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας  και του εξωτερικού μετατρέπεται σε ένα μέρος ελεύθερου κάμπινγκ δίχως βασικούς κανόνες υγιεινής και που ο κάθε μικροέμπορος  έρχεται να πουλήσει τη  πραμάτεια του σε -εξωφρενικές τιμές  μάλιστα-εκμετταλευόμενος την αγάπη όλων εμάς που θέλουμε να χορέψουμε σε εξωφρενικούς ρυθμούς αναβιώνοντας λιγάκι κάτι απο την ανάμνηση εκείνων  των χρόνων που διαμόρφωσαν μια ολόκληρη εποχή και προπαντός γενιά!!!

Το βάρος λοιπόν πέφτει στος διοργανωτές που πρέπει να θέσουν,να βάλουν πείτε ένα νέο πλαίσιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ που κατά τα άλλα είναι ένας υπέροχος θεσμός που βοηθάει τόσο τους ανθρώπους της περιοχής όσο την ανάπτυξη του μέρους.