Από τον Ιανουάριο απλήρωτοι 3.150 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Απλήρωτοι παραμένουν είναι οι 3.150 εργαζόμενοι, που προσελήφθησαν τον περασμένο Ιανουάριο μέσω του ΟΑΕΔ για να καλύψουν για 12 μήνες τις -πάγιες- ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας του ΕΣΥ. Οι εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε «μπαλάκι» μεταξύ της διοίκησης του ΟΑΕΔ και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.
Η σχετική Υπουργική Απόφαση προέβλεπε δαπάνη 50 εκατ. ευρώ για το 2017 και 16 εκατ. ευρώ για το 2018 για την απασχόλησή τους (για 4.000 μακροχρόνια ανέργους συνολικά). Παρόλα αυτά, τέσσερις μήνες μετά τη σταδιακή ανάληψη της θητείας τους στις δημόσιες δομές υγείας κανείς δεν έχει πληρωθεί.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ την Τρίτη, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αγία Σοφία», «Σωτηρία», «Αλεξάνδρας», «Αν. Συγγρός» και «Οφθαλμιατρείο».
Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, ζητήθηκε να καταβληθεί άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλονται κι εφεξής να πληρώνονται κάθε μήνα χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Επίσης, ζήτησαν να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ υποστήριξαν ότι τα χρήματα έχουν δοθεί από τον Οργανισμό και δήλωσαν αναρμόδιοι για όλα τα υπόλοιπα, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας.

Από ΗΜΕΡΗΣΙΑ