Το 3ο “Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή”

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργανώνει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 την Παγκόσμια δράση, το 3ο ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ 6χλμ στην τοποθεσία Καράβολα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

“Το “Running the globe for zoi- ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ” ξεκίνησε πριν 3 χρόνια στη μνήμη της Ζωής Ταμπάκη, μιας υπέροχης φίλης και προσωπικότητας που χάθηκε  από Μελάνωμα στα 35 της χρόνια. Με αφορμή τον αγώνα δρόμου στο Seattle που σκοπό έχει την χρηματοδότηση της έρευνας για το Μελάνωμα, οι φίλοι και συγγενείς της Ζωής αποφάσισαν να τρέξουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα και ώρα.

Η δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο τρέχουμε στη μνήμη της Ζωής με σκοπό να υποστηρίξουμε την έρευνα ενάντια στο μελάνωμα. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, πλέον καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του καρκίνου του δέρματος. Από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός παγκοσμίως έχει τριπλασιαστεί. Στην Ελλάδα καταγράφονται 200 νέα περιστατικά μελανώματος ετησίως και 100 θάνατοι από μελάνωμα, ενώ υψηλό είναι και το κόστος της νόσου.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ (παράρτημα Ηρακλείου) που σκοπό έχει την Ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και υποστηρίζεται από το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στον Καράβολα Ηρακλείου

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00μμ, με εκκίνηση το Δημοτικό πάρκινγκ έναντι ΤΑΛΩΣ ΠΛΑΖΑ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:   6 χλμ χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα

– Τρέξιμο 2 στροφών για ενήλικες

-Πεζοπορία

-Ποδήλατο και

-3 χλμ για παιδιά.

 ΕΠΑΘΛΑ-ΔΩΡΑ: Με την εγγραφή θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα και δίπλωμα στους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΔΩΡΕΑΝ

Οι συμμετέχοντες εφόσον το επιθυμούν μπορούν να υποστηρίξουν χρηματικά την έρευνα ενάντια στο μελάνωμα με την αγορά κονκάρδας ή αθλητικού βραχιολιού αξίας 5 ευρώ.

 Όλα τα έσοδα της δράσης μας θα διατεθούν σε ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής για τη μελέτη « των προληπτικών παραγόντων για την ανταπόκριση των ασθενών με μελάνωμα στην ανοσοθεραπεία» με την συμβολή της ιατρού Ελένη Γκόγκα,  ογκολόγο-παθολόγο αν. καθηγήτρια στο «Λαϊκό» του ογκολογικού τμήματος”.