Ο μακελάρης του Μάντσεστερ δεν έδρασε μόνος, εκτιμούν οι Αρχές

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 22χρονο που σκόρπισε το θάνατο στο Manchester Arena.

Μιλώντας στο BBC, η υπουργός Εσωτερικών Κέβιν Ραντ εκτίμησε ότι δεν έδρασε μόνος του. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ήταν γνωστός στις Αρχές «έως ενός σημείου».

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, η υπουργός είπε ότι «οι Αρχές γνωρίζουν πολλά πρόσωπα, αλλά δεν είναι δυνατόν να συλληφθούν όλοι».

Σε άλλη ερώτηση για το αν επίκειται νέα επίθεση, η υπουργός είπε ότι αν οι αρμόδιοι καταλήξουν ότι αυτό ισχύει, η κυβέρνηση θα το εκτιμήσει ανάλογα.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που ήταν σε επαφή με τις βρετανικές αρχές, είπαν ότι ο φερόμενος ως βομβιστής ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η αστυνομία.

Πάντως, η υπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις «διαρροές» των Αμερικανών τις ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η ενόχληση των Βρετανών έγινε γνωστή στους Αμερικανούς.

Ο Αμπέντι ήταν 22 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βρετανία αλλά ήταν λιβυκής καταγωγής. Φέρεται να είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβύη.

Χρήστης του Twitter ανέβασε εικόνα από την επιχείρηση της Αστυνομίας στο σπίτι του δράστη:

χρήστη

“Police cordon still in place on street of Manchester bomber Salman Abedi. Neighbours upset, shocked but reassured by police presence”

Απάντηση στο χρήστη

He built a bomb. He chanted prayers in the street. He devoutly attended and helped out at Didsbury mosque. But his neighbours are ‘shocked’?

Ο Αμπέντι ήταν 22 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βρετανία αλλά ήταν λιβυκής καταγωγής. Φέρεται να είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβύη.

Στο Παρίσι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι ο Αμπέντι είχε πρόσφατα ταξιδέψει και στη Συρία.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πώς γνωρίζει κάτι τέτοιο, ο υπουργός είπε ότι προκύπτει από την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των βρετανικών και των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας.