Ευρωπαϊκό Βραβείο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – Για εκθέματα και σύγχρονη τεχνολογία

Σημαντική Ευρωπαϊκή Διάκριση για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Ανακοινώθηκε η βράβευση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με τιμητική διάκριση (EMYA European Museum of the Year Special Commendation) στον ετήσιο διαγωνισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού European Museum Forum (EMF) που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στο διάστημα 3-6 Μαΐου 2017.

moyseio 1

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού επιβραβεύονται τα ευρωπαϊκά μουσεία που επιδεικνύουν υψηλό επαγγελματισμό και αριστεία στη βιωματική παρουσίαση των Συλλογών τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Επιβραβεύονται επίσης αυτά που διευρύνουν το κοινό τους μέσα από ποικίλες εξωστρεφείς δράσεις, οι οποίες προωθούν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και το γενικότερο όφελος της κοινωνίας.

moyseio 2

-Η Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Στέλα Μανδαλάκη (κέντρο) μαζί με τους αρχαιολόγους Γεωργία Φλούδα και Δευκαλίωνα Μανιδάκη

moyseio 3
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου προτάθηκε επίσης από τους κριτές του EMF μαζί με δύο ακόμα ευρωπαϊκά Μουσεία για το βραβείο του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρόταση που υπογραμμίζει την ευρωπαϊκή διάσταση του Μινωικού πολιτισμού ο οποίος αναδεικνύεται με μοναδικό τρόπο στις αίθουσες του Μουσείου.

iefimerida.gr