Fraport: Η επένδυση θα δίνει οφέλη σε επιβάτες αλλά και εργαζόμενους

Cathay Pacific nach der Landung auf dem Weg zur Position
«Η επένδυση που θα κάνουμε θα δίνει οφέλη στους επιβάτες, αλλά και στους εργαζόμενους των αεροδρομίων, που σε πολλά αεροδρόμια, εργάζονται σήμερα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας» διεμήνυσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης, το βράδυ της Τρίτης, για τα σχέδια για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωάννης Καποδίστριας.

«Η κατάσταση σε πολλά από τα δεκατέσσερα αεροδρόμια είναι πολύ προβληματική, έτσι πρώτος στόχος, τις επόμενες οχτώ εβδομάδες, είναι να κάνουμε ένα γενικό καθαρισμό, να βελτιώσουμε τις τουαλέτες, να κάνουμε πολύ πιο ευχάριστη τη διαμονή των επιβατών, να εγκαταστήσουμε νέο σύστημα ελέγχου και να μετατρέψουμε τα αεροδρόμια, όπως είναι όλα τα διεθνή αεροδρόμια του κόσμου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Alexander Zinell.

Ο κ. Ζίνελλ επεξήγησε τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι επιβάτες αλλά και οι εργαζόμενοι των αεροδρομίων, ενώ επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων των ΥΠΑ.

«Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας, αλλά και των αεροδρομίων, να γίνουν όσο γίνεται καλύτερα, καθαρότερα και ασφαλέστερα, για τους επιβάτες, τους υπαλλήλους και όλη την κοινωνία» είπε και πρόσθεσε: «οι υπάλληλοι των ΥΠΑ είναι κρατικοί υπάλληλοι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους αλλά μπορεί να απασχοληθούν σε διαφορετικό πόστο εργασίας. Δημιουργήσαμε 560 νέες θέσεις εργασίας , ενώ ήδη υπογράψαμε συνεργασίες με εταιρείες καθαρισμού και άλλων υπηρεσιών. Έτσι δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας σε όλα τα αεροδρόμια με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, όπου εδρεύουν τα αεροδρόμια».

Όσον αφορά τα σχέδια της εταιρείας για νέους τερματικούς σταθμούς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece δήλωσε ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια αναμένεται η κατασκευή πέντε νέων τερματικών σταθμών, μεταξύ αυτών και της Κέρκυρας και πρόσθεσε ότι «δεν είναι αναγκαίο να έχουμε νέες εγκαταστάσεις αεροδρομίων παντού, αλλά μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα κάνουμε πέντε νέους τερματικούς σταθμούς και η Κέρκυρα θα είναι μέσα σε αυτούς. Την ίδια ώρα θα κάνουμε πολλές ολοκληρωτικές αλλαγές στα υπόλοιπα αεροδρόμια ώστε να φέρουμε τα αεροδρόμια σε ένα νέο επίπεδο».

Ο κ. Ζίνελλ αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνεργασία με νέες αεροπορικές εταιρείες, ενώ έφερε ως παράδειγμα τη επικείμενη συνεργασία και με την Qatar Airways.«Είμαστε σε επικοινωνία και με νέες αεροπορικές εταιρείας, όπως για παράδειγμα με την Qatar Airways, που ενδιαφέρονται να έχουν πτήσεις για τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Μύκονο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει για πτήσεις στην Κέρκυρα, αλλά ελπίζω να δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον» είπε.

Όσον αφορά την αύξηση των τελών που επιβαρύνουν τον επιβάτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece διευκρίνισε ότι δεν θα προκύψει κάποια αύξηση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί τέλος στάθμευσης στα αεροδρόμια.

«Δεν έχουμε αυξήσει κανένα τέλος, ισχύουν τα ίδια τέλη όπως ίσχυαν μέχρι πρότινος. Πριν αναλάβουμε αυτό το εγχείρημα ήταν στα 12 ευρώ το σπατόσημο και παρέμεινε το ίδιο. Δεν έχει επέλθει καμία απολύτως αύξηση. Δεν σκοπεύουμε να αυξήσουμε αυτό το τέλος. Είναι το ίδιο παντού και δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε καμία αύξηση σε αυτόν το τομέα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζίνελλ, ενώ επεσήμανε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι να εφαρμοστούν τέλη στάθμευσης προς αποφυγή της παρούσας κατάστασης σήμερα.

«Θα αυξηθούν τα τέλη της στάθμευσης, με στόχο τη σωστή διαχείριση της κίνησης μπροστά από τον τερματικό σταθμό, καθώς υπάρχει μεγάλη αναστάτωση εκεί και αυτός είναι ό λόγος που θα εισάγουμε αυτό το τέλος» τόνισε.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης των σχεδίων της Fraport δεν έδωσαν το παρόν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος, και ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ενώ σε μικρή κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων προέβησαν, έξω από το Επιμελητήριο Κέρκυρας, μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

«Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτε με κατακτητές. Μπορεί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η κατοχή να ήταν στρατιωτική, σήμερα όμως είναι οικονομική. Η παρούσα κατάσταση μπορεί να ανατραπεί, είναι θέμα πολιτικής απόφασης, είναι θέμα μίας εθνικής, πατριωτικής και προοδευτικής κυβέρνησης» δήλωσε ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα και νυν μέλος της ΛΑΕ, Στέφανος Σαμουήλ.

 πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ