Μπραντ Πιτ: Έκοψα το ποτό, άρχισα την ψυχανάλυση μετά το διαζύγιο

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την συναισθηματική του κατάσταση μετά το διαζύγιο με την Αντζελίνα Τζολί προχώρησε ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος αποκάλυψε ότι έπινε πάρα πολύ, κάπνιζε μαριχουάνα, ενώ πέρασε μεγάλο διάστημα της ζωής του αποκομμένος συναισθηματικά από τους γύρω του.

Ο 53χρονος ηθοποιός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο GQ Style, ανέφερε ότι έχει σταματήσει να καταναλώνει αλκοόλ, υποβάλλεται σε ψυχοθεραπεία κι ότι εκείνος και η Τζολί έχουν δεσμευτεί να επιλύσουν τις διαφορές τους φιλικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Μόλις ξεκίνησα θεραπεία» είπε ο Πιτ. «Μου αρέσει πολύ. Πέρασα από δύο ψυχαναλυτές, προτού βρω τον κατάλληλο».

Ο Μπραντ Πιτ σημείωσε ότι ο χωρισμός του με την 41χρονη πρωταγωνίστρια υπήρξε για εκείνον «τεράστιος παράγοντας για αλλαγή».

«Δε μπορώ να θυμηθώ μία ημέρα από τότε που αποφοίτησα να μην πίνω ή να μην καπνίζω ένα τσιγάρο ή κάτι τέτοιο» εξομολογήθηκε ο Πιτ.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που τέλειωσα με όλα αυτά. Αυτό που εννοώ είναι ότι σταμάτησα τα πάντα, εκτός του να πίνω, όταν ξεκίνησα την οικογένειά μου. Όμως, ακόμα και τον περασμένο χρόνο, ξέρετε, υπήρχαν πράγματα που δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω. Έπινα πάρα πολύ» περιέγραψε ο ίδιος.

Ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης σημείωσε ότι του άρεσε πάρα πολύ το κρασί, προσθέτοντας «ειλικρινά, μπορούσα να πιω έναν ρώσο κάτω από το τραπέζι με την ίδια του τη βότκα. Ήμουν επαγγελματίας, ήμουν καλός». Ωστόσο, τόνισε πως σταμάτησε να πίνει, αντικαθιστώντας το αλκοόλ με χυμό κράνμπερι και ανθρακούχο νερό.

Σχετικά με το διαζύγιο, ο 53χρονος Πιτ σημείωσε ότι εκείνος και η Τζολί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το μονοπάτι του «βιτριολικού μίσους» και συνεργάστηκαν για να διευθετήσουν τα προβλήματά τους.

Ο ίδιος, όπως υπογράμμισε, βρήκε παρηγοριά στο να δημιουργεί μόνος του, με τα χέρια του. «Κατασκευάζω τα πάντα. Δουλεύω με πηλό, γύψο, σκυρόδεμα, ξύλο».

Αναφορικά με τα σχέδιά του με τον κινηματογράφο ο Μπραντ Πιτ είπε πως «πραγματικά πλέον δεν θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό. Η ηθοποιία απασχολεί τόσο λίγο από τον χρόνο μου και την προσοχή μου. Το να κάνω ταινίες είναι σαν ένα φθηνό πέρασμα για εμένα, ένας τρόπος να διοχετεύω τα σκληρά συναισθήματα. Δεν με καλύπτει πλέον, ειδικά καθώς είμαι πατέρας».

Η τελευταία ταινία του Μπραντ Πιτ «War Machine» είναι μια σατιρική ματιά στον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, η οποία αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες την 26η Μαΐου.