Η αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου «κολλάει» στο χαμένο διαβατήριο

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Το… χαμένο διαβατήριο του Άκη Τσοχατζόπουλου – το οποίο – παρεμπιπτόντως – είχε κατασχεθεί από το ελληνικό κράτος προ 5ετίας, – ήταν η αιτία μεταξύ άλλων, που ο πρώην υπουργός δεν αποφυλακίστηκε ούτε και χθες.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα δημοκρατία, οι δικηγόροι του έκαναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να τον αποφυλακίσουν, όμως, ενώ ξεπεράστηκαν – όπως λένε – προβλήματα τόσο με τη συγκέντρωση των 200.000 ευρώ όσο και με τις παλιές καταδίκες του για την υπόθεση «πόθεν έσχες», η γραφειοκρατία σκάλωσε στο διαβατήριο.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του έχει επιβάλει μεταξύ άλλων απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κάτι που απαιτεί παράδοση του διαβατηρίου του. Το κωμικοτραγικό βέβαια είναι ότι το διαβατήριο έχει κατασχεθεί προ 5ετίας, όταν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου) για την υπόθεση του «πόθεν έσχες».

Που, όμως, βρισκόταν το διαβατήριο;

Η μία υπηρεσία παρέπεμπε στην άλλη, και βέβαια τη δουλειά, όπως σε όλο το δημόσιο, έπρεπε να την κάνει ο ιδιώτη;. Έτσι, η μέρα χάθηκε, αλλά αργά το μεσημέρι της Τρίτης το διαβατήριο βρέθηκε σε μία υπηρεσία της αστυνομίας. Μένει να φανεί αν θα καταφέρει να αποφυλακιστεί σήμερα ο πρώην υπουργός.