Ενταση στα κεντρικά της ΔΕΗ -Εισβολή της Ζωής με το κίνημα «Δεν Πληρώνω»

Ενταση σημειώθηκε το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Η κίνηση των μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» ήταν προγραμματισμένη και σύμφωνα με τους ίδιους, σκοπός του ήταν να βοηθήσουν στους διακανονισμούς με τη ΔΕΗ όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Μαζί τους ήταν η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ίδια ανέφερε πως πήγε στα κεντρικά της ΔΕΗ μετά από την έκκληση του κινήματος Δεν Πληρώνω, καθώς υπάρχει μία εκστρατεία της ΔΕΗ εναντίων πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν την οφειλή τους. «Πρόκειται άνεργους και άρρωστους ανθρώπους και εμείς θέλουμε να είμαστε δίπλα τους για να τους παράσχουμε αρωγή. Να μην είναι τα θύματα.
Η ΔΕΗ έστειλε εξώδικα και αδυνατούσαν να πληρώσουν. Αυτοί θέλησαν διακανονισμό αλλά ήταν κλειστή η πόρτα της διεύθυνσης. Σήμερα άνοιξε και τώρα εκκρεμεί να προσδιοριστεί η πρόταση της ΔΕΗ για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες στο ρεύμα», ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθεριας.
Παράλληλα κατάγγειλε πως «δεν μπορεί ο πολίτες να αντιμετωπίζεται ως εχθρός και να οδηγείται σε αδιέξοδο. Υπάρχει μία ενθάρρυνση των πολιτών από τους υπαλλήλους τηε ΔΕΗ να φύγουν από τη ΔΕΗ και να πάνε σε ιδιωτικές εταιρείες».

Σύμφωνα με εκπροσώπους του κινήματος, από τη ΔΕΗ είχε ζητηθεί να ανεβαίνουν μόνοι τους στα γραφεία όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε διακανονισμό, κάτι που το κίνημα δεν δέχθηκε, αφού, όπως καταγγέλλει, πρόκειται για ηλικιωμένους και ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να υπογράψουν διακανονισμούς που θα οδηγήσουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Γι’ αυτό και ζητούν να υπάρχει μαζί τους και εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Τελικά, αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, η διευθύντρια του καταστήματος δέχθηκε να δει αντιπροσωπεία του κινήματος και τρία άτομα με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας.