Στην Τουρκία έβαλαν παιδιά νηπιαγωγείου να παίξουν σε θέατρο το αποτυχημένο πραξικόπημα

Μοιάζει απίστευτο αλλά συνέβη στην Τουρκία. Δάσκαλοι νηπιαγωγείου έβαλαν παιδάκια να παίξουν σε παράσταση-αναπαράσταση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου καλοκαιριού.
Το περιστατικό συνέβη στην Καισάρεια, χθες, σε εκδηλώσεις για την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» και για την «Ημέρα του Παιδιού», παρουσία του τοπικού κυβερνήτη, του δημάρχου και άλλων τοπικών αξιωματούχων.
Τα θεατρικά που παρουσιάστηκαν ήταν δύο. Το ένα αφορούσε στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και το άλλο στη μάχη της Καλλίπολης, που έγινε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες των Οθωμανών εναντίον των Συμμάχων.
Οι μικροί πρωταγωνιστές των θεατρικών κρατούσαν όπλα στην παράσταση, ενώ κάποιοι από αυτούς αναγκάστηκαν να κάνουν τους… νεκρούς. Μάλιστα, ένα παιδάκι κάνοντας τον νεκρό το σκέπασαν και με την τουρκική σημαία, θέλοντας να δείξουν ότι ο υποτιθέμενος νεκρός είχε μαρτυρήσει για την πατρίδα του .
Το περίεργο αυτό θέαμα έκανε πολλούς από τους θεατές να νιώσουν άβολο, με κλινική ψυχολόγο που μίλησε στη Hurriyet να τονίζει ότι τα παιδιά των νηπιαγωγείων είναι πολύ μικρά για αυτό το είδος θεατρικών έργων. «Τα παιδιά στο λύκειο ή στο γυμνάσιο μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση» και πρόσθεσε ότι οι σκηνές βίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τα παιδιά σε τόσο μικρή ηλικία.
Η ίδια, υποστήριξε ότι τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες παραστάσεις μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα όπως, η ανάπτυξη παράλογων φόβων, να βλέπουν εφιάλτες στον ύπνο τους και να είναι υπερβολικά προσκολλημένα στους γονείς τους.

Κέρδος online