Οι πολίτες ενημερώνονται για τα έργα που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περίοδο 2007-2013, στην περιοχή τους. Καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο «Europe in My Region 2017»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region», που σκοπό έχει την ευρεία ενημέρωση των πολιτών, για τα έργα και γενικότερα τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στην Κρήτη,  με τη συμβολή των Ευρωπαϊκών Διαθρωτικών Ταμείων.

Η καμπάνια «Europe in My Region 2017» θα προβάλλει αντιπροσωπευτικά έργα στον τομέα του πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, δηλαδή ιστορικά μνημεία, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, δομές σύγχρονου πολιτισμού κ.α. Για το λόγο αυτό φέρει τον τίτλο: «Ταξίδι στον Πολιτισμό».

Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα πραγματοποιηθούν εννέα εκδηλώσεις  σε όλη την Κρήτη, με τη συνεργασία φορέων που υλοποίησαν έργα την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Η καμπάνια  θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 12 Μαΐου 2017, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Εβδομάδας της Ευρώπης, που φέτος  συμπίπτει και με τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της  Συνθήκης της Ρώμης.