“Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Λογαριασμός 500 εκατ. € από την αδικαιολόγητη αύξηση των συμβασιούχων”

Το κομματικό-πελατειακό κράτος είναι εδώ και μεγαλουργεί!

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δημιουργεί νέες στρατιές συμβασιούχων παρέχοντας “υποσχετικές”, παρά τη δεδομένη αδυναμία συνταγματικής μονιμοποίησης.

Η αδικαιολόγητη αύξηση των συμβασιούχων -που είχαν περιοριστεί δραστικά  δυστυχώς μόνο μέχρι το 2013- επανήλθε έκτοτε, εν μέσω κρίσης, και μάλιστα έσπασε κάθε ρεκόρ τους πρώτους μήνες του 2017.

Το δημοσιονομικό κόστος της αύξησης των συμβασιούχων κατά 30.000 και πλέον τα τελευταία 4 χρόνια υπερβαίνει τα 500 εκ. € κατ´έτος.

Η σημερινή κυβέρνηση του δήθεν “ηθικού πλεονεκτήματος”, αντί να δημιουργήσει και να υποστηρίξει θεσμούς που θωρακίζουν την αυτόνομη και αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, ασκεί μια άνευ προηγουμένου κακοδιοίκηση, φέρνοντας το δημόσιο στα όρια της χαοτικής λειτουργίας.

Είναι βέβαιο ότι το σύνολο των χιλιάδων συμβασιούχων που προσλαμβάνει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καλύψει πραγματικές ανάγκες. Γι’ αυτό εισηγούμαστε με επιμονή ότι ήρθε πλέον η ώρα να αντιδράσουν και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Διότι πέραν των νέων, των ανέργων, των ιδιωτικών υπαλλήλων και των συνταξιούχων, η πελατειακή αύξηση των εργαζομένων στο δημόσιο κοστίζει τελικά ανεπανόρθωτα και στους ίδιους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Εν έτει 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει ακριβώς τις ίδιες πολιτικές που μας έφεραν εδώ, σαν να βρίσκεται στο αλήστου μνήμης έτος 2008.

Είναι ώρα αντίδρασης της κατάφωρα φορολογημένης κοινωνίας, με στόχο να επανέλθει ο αριθμός των συμβασιούχων στα προ του 2014 επίπεδα.

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την πρώτη απογραφή ανθρώπινου δυναμικού στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης το 2010, τα στοιχεία εξέλιξης των μισθοδοτούμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό δημοσιεύονται υποχρεωτικά στον διαδικτυακό τόπο: http://apografi.yap.gov.gr/apografi/