Η συμμορία που «σηκώνει» χρηματοκιβώτια δεν «παίρνει» ρεπό – Νέο χτύπημα

Για άλλη μία φορά η σπείρα των χρηματοκιβωτίων χτύπησε εταιρεία. Αυτή τη φορά η ληστεία έγινε στο Μαρκόπουλο.

Στόχος των 5 αγνώστων ήταν η εταιρεία Apivita τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στο βιομηχανικό πάρκο Μαρκοπούλου.

Ήταν 3:30 τα ξημερώματα όταν οι 5 άνδρες έφτασαν στα γραφεία της εταιρείας και ακινητοποίησαν τον φύλακα τον οποίο στη συνέχεια έδεσαν και κλείδωσαν στο φυλάκιο.

Κατευθύνθηκαν στο λογιστήριο της εταιρείας καλλυντικών όπου διέρρηξαν ένα χρηματοκιβώτιο αρπάζοντας ό,τι βρήκαν μέσα σε αυτό.

Στη συνέχεια μπήκαν στο γραφείο του διευθυντή της εταιρείας από το οποίο άρπαξαν το χρηματοκιβώτιό του.

Για τη διαφυγή τους τα πέντε μέλη της σπείρας χρησιμοποίησαν το όχημα της εταιρείας security αλλά και ένα κλεμμένο Scoda Octavia.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της άμεσης δράσης που πραγματοποιούσαν έρευνες στη γύρω περιοχή βρήκαν καμένο το αυτοκίνητο της εταιρείας security στο σκοπευτήριο Μαρκοπούλου ενώ το κλεμμένο Scoda εντοπίστηκε αργότερα στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί σε αυτό το όχημα βρήκαν μέσα δύο χρηματοκιβώτια με την εκτίμηση να είναι ότι το δεύτερο ήταν από άλλο χτύπημα της σπείρας.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι συνολικά στην Αττική αλλά και τη Βοιωτία, όπου έχουν καταγραφεί αντίστοιχα χτυπήματα, δρουν συνολικά τέσσερις «σπειρές χρηματοκιβωτίων».

Η πρώτη – που πιθανότατα είναι αυτή που χτύπησε στο Μαρκόπουλο – εκτιμάται ότι αποτελείται από άτομα από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η δεύτερη εκτιμάται ότι αποτελείται από τσιγγάνους και άτομα από την πρώην ΕΣΣΔ ενώ οι άλλες δύο πιστεύεται ότι είναι μικρότερες ομάδες που προσπαθούν να αντιγράψουν τη δράση των δύο μεγαλύτερων.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι τα χτυπήματα είναι 2-3 την εβδομάδα εντούτοις οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τόσα στοιχεία ώστε να ταυτοποιήσουν τόσο τα μέλη της μεγαλύτερης και πρώτης ομάδας όσο και των άλλων τριών μικρότερων ομάδων.

πηγη policepress.gr