Τζαβάρας για «καρατόμηση» Παπακώστα : «Έκανε πολύ καλά ο πρόεδρος»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό στήριξε τη χθεσινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καρατομήσει την Κατερίνα Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας του κόμματος.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Ηλείας είπε: «Εάν φτάσει ο οποιοσδήποτε βουλευτής σε ένα τέτοιο σημείο, ώστε να έλθει σε διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο, καλά θα κάνει να αποχωρήσει και να παραιτηθεί». Επιπλέον ο Κ. Τζαβάρας τόνισε: «Θεωρώ ότι ο πρόεδρος έκανε πολύ καλά, άλλωστε έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι ο κάθε βουλευτής, σε κάθε κόμμα, οφείλει να είναι προεδρικός, δηλαδή να υποστηρίζει τον πρόεδρο του κόμματός του, ο οποίος έχει αναδειχθεί με καταστατικές διαδικασίες».
«Όταν μάλιστα ο δικός μας πρόεδρος, ο Κ. Μητσοτάκης, εκτός από την εμπιστοσύνη των μελών του κόμματος, δηλαδή των καταστατικών στοιχείων, που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, έχει πάρει την ψήφο και ενός τόσο μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, θεωρώ ότι είναι λαοπρόβλητος και δεν έχει κανένα νόημα να εμφανίζεται ο οποιοσδήποτε βουλευτής δημοσίως και να του υποδεικνύει πράγματα ή να του κάνει κάποια κριτική».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξάλλου ξεκαθάρισε ότι η τοποθέτησή της κ. Παπακώστα: «δεν ήταν μία ευπρεπής συμπεριφορά και κυρίως δεν ήταν μία συμπεριφορά που να έχει το στοιχείο της συνεπούς ενασχόλησης με προβλήματα, που κάθε βουλευτής αντιμετωπίζει σαν καθήκον του, είτε αγωνιζόμενος μέσα από τη Βουλή, είτε αγωνιζόμενος μέσα από τις τάξεις του κόμματός του. Γιατί δε θα υποδείξει ο βουλευτής στον πρόεδρο τι θα κάνει αναφορικά με ένα θέμα, το οποίο ανάγεται στην κυριαρχική του θέληση».